Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Silopi'de yangın tatbikatı

        (Fotoğraflı)

        Ayaz Müldür

        ŞIRNAK (İHA) - Şırnak'ın Silopi ilçesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yangın tatbikatı düzenlendi.

        Silopi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yangın tatbikatı yapıldı. Tatbikatta senaryo gereği, verilen yangın alarmı ile öğrenciler yangın merdivenleri aracılığı okulu tahliye etti. İçeride kalan 3 öğrenci de Silopi Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Tahliye ve kurtarma işlemlerinin ardından okulun bahçesinde yangın tüpü kullanımı hakkında bilgiler verildi. Daha sonra portatif yangına yangın tüpleri ile müdahale edildi.

        Silopi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Salih Doğan, "Öğrencilerimize yangında neler yapmaları gerektiği ile ilgili bir tatbikat düzenledik. Bunun için itfaiyeyi çağırdık. Portatif bir yangın yaktık. Öğrencilerimiz yangını söndürdüler. Sonra kurtarma tatbikatı gerçekleştirdik. Buradaki amacımız öğrencilerimizi bilinçlendirmek. Farkındalık yaratabilmek. Yangın anında ne yapmaları gerektiği acil durumda nasıl davranmaları gerektiği ile ilgili bu tatbikat çok önem arz etti. Bundan sonra böyle bir duruma maruz kaldığımızda daha iyi biliyoruz" dedi.

        (AYZ-MP-Y)

        03.03.2017 15:28:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler