Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bine yakın kadın 8 Mart'ta Urla'da buluşacak

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Kars'dan Edirne'ye, Gaziantep'den Sinop'a kadar Türkiye'nin 81 ilinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden İzmir'in Urla ilçesinde buluşacak olan kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde "Biz Bir Oldukça Güçlüyüz" sloganıyla etkinliklere katılacak.

        8 Mart Dünya kadınlar günü kapsamında, Türk Kadınlar Birliği Başkanları ve üyeleri Urla ilçesinde buluşacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi, Türk Kadınlar Birliği işbirliğiyle gerçekleşecek programda bine yakın kadın, Türkiye'nin dört bir yanından ilçeye gelerek konuk olacak. 7 Mart Salı günü başlayacak olan etkinlikler kapsamında önce Urla'nın tarihi ve turistik yerleri gezilerek kısa bir Urla tanıtımı yapılacak. Urla Fotoğraf ve Sinema Gönüllüleri Derneğinin Saat 13.30 Eski Tamirhane Binasında gerçekleştirecekleri Kadın Gözünden Kadın fotoğraf sergisinin açılışının ardından yine Eski Tamirhane Binasında 14.30'da Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar Paneli gerçekleşecek. Panelistler arasında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Av. Sema Kendirci, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç ve yazar Ayşe Kulin yer alacak.

        Geçtiğimiz yıl bir ilki gerçekleştirerek ülkedeki tüm kadın muhtarları Urla'da bir araya getiren Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar etkinlikle ilgili ,"Biz bir oldukça güçlüyüz. Kadınların örgütlenmeye, kadınların dayanışmaya ihtiyacı var. Güçlü ve güvenilir yarınlar hedefliyorsak güçlenmek zorundayız. Kadınlar öncelikle kendilerinin farkına varmalı. Biz de bunu sağlamak için elimizden geleni yapmaya, farkındalığı yükseltmeye çalışıyoruz" dedi.

        Etkinlikler kapsamında 8 Mart Çarşamba günü saat 10.00'da da Jandarma Kavşağından Cumhuriyet Meydanına bir yürüyüş gerçekleşecek. Urla Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından saat 13.30'de de İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 8. İzmir Kadın Festivali düzenlenecek.

        (HG-HY)

        04.03.2017 12:33:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler