Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Biga'lı Mehmet Çavuş mezarı başında anıldı

        (Görüntülü - Fotoğraflı)

        Toprak Akkaya

        ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale Savaşları kahramanı Biga'lı Mehmet Çavuş,ölümünün 102.yılında mezarı başında dualar ile anıldı.

        Törene, Çanakkale AK Parti Milletvekili Ayhan Gider, Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkan Vekili Gökhan Gümüşdağ, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, AK Parti Çanakkale İl Genel Meclis üyesi Bülent Korkmaz, İlçe Başkanı Ahmet Şahin, daire amirleri, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

        Bahçeli köyü muhtarı Turhan Özarı, törendeki konuşmasında, Çanakkale Savaşları sırasında Seddülbahir bölgesinde kahramanlıklar gösteren Mehmet Çavuş'un savaşın sona ermesiyle ilçeye döndüğünü söyledi. Köyünde 1964 yılında vefat eden Mehmet Çavuş'un mezarının anıt mezar haline getirildiğini dile getiren Özarı, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık'ın katkıları ile Köy İlkokulunun müzeye dönüştürülmesi için çalışmaların başlatıldığını kaydetti.

        Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan ve Biga Belediye Başkanı İsmail Işık'ın konuşmalarının ardından konuşan Çanakkale AK Parti Milletvekili Ayhan Gider ise "İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Çanakkale kahramanlarını bedrin aslanları ile kıyaslayabiliyor. Çünkü Çanakkale imanın imkana galebe çaldığı bir yer, Çanakkale imkansızlıkların içinde insanların bir ve beraber olduklarında ne yapabildiklerini gösterdikleri bir yer. Bu anlamda Çanakkale Savaşları insanlık tarihinde önemli bir yere sahip" diye konuştu.

        İdriskoru İbrahim Aydın İlkokulu öğrencisi Gamze Ilık'ın Otuz Kuş şiirini okumasının ardından ilçede düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi. Biga Sancak Mehteran gösterilerinin ardından savaş galerisi gezildi.

        (UYC)

        04.03.2017 14:58:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler