Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bozüyük'te "Geçmişten Günümüze Oyalarımız" el işi sergisi açıldı

        (Fotoğraflı)

        Fatma Savaş İnal

        BİLECİK (İHA) - Bozüyük Halk Eğitimi Merkezi tarafından hazırlanan 'Geçmişten Günümüze Oyalarımız' adlı el işi sergisi törenle açılarak vatandaşların beğenisine sunuldu.

        İlçedeki alışveriş merkezinde açılan el işi sergisinin açılış törenine, Bozüyük Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Levent Susam, Pazaryeri Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sedat Büyük, Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli, kursiyerler ve davetliler katıldı.

        Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Susam ve berberindekiler, sergiyi gezerek sergilenen el işleri hakkında El Sanatları Öğretmeni Nevin Büyük'ten bilgi aldı. El Sanatları Öğretmeni Nevin Büyük, yaptığı bilgilendirmede geçmişten günümüze gelen eski oyaların, tülbentlerin ve çemberlerin Bozüyük kültürünün önemli bir parçası olduğunu belirterek, "Doğumdan sonra bebeğin yüzüne örtülen sarı örtüyle başlayan kadının hayatı günlük, düğün, dernek örtüsü ve oyalarla devam eder. Kadının yaşamı en son tabutun üstüne örtülen örtüyle sonlanır. Her kadının, hayatının her evresinde başında, yüzünde, kiminin boynunda, bileğinde, parmağında oya vardır. Hazırladığımız sergide geçmişten günümüze gelen oyalarımızı eski ve modernize edilmiş halleriyle ziyaretçilerimizin beğenisine sunduk" dedi.

        Tarihi oyaların gün yüzüne çıktığı, özellikle hanımların ilgi ve beğenisi ile karşılanan, yoğun bir çalışma ve emeğin ürünü olan el işi sergisi cumartesi ve pazar günü ziyarete açık olacak.

        (FSİ-Y)

        04.03.2017 16:16:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler