Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Koçarlı'da iki içme suyu tesisi hizmete açıldı

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Barlas

        AYDIN (İHA) - Koçarlı'nın Çallı ve Güdüşlü mahallerinde içme suyu arıtma tesisi yapan Özlem Çerçioğlu'na mahalleliler "Su gibi ömrün olsun" diyerek teşekkür ettiler.

        ASKİ Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun doğrudan talimatıyla il genelinde sürdürdüğü sağlıklı ve sorunsuz içme suyu projesi kapsamında Koçarlı'da iki yeni içme suyu arıtma tesisi hizmete açtı. Geçtiğimiz günlerde Söke Yeşilköy ve Yeniköy mahallelerinde açılan arıtma tesislerinin ardından Başkan Çerçioğlu'na "su gibi ömrün olsun" diyen vatandaşlar, bu kez de Koçarlı'da açılan tesislerin ardından "su gibi ömrün olsun" diyerek teşekkür ettiler.

        Yapılan çalışmalar neticesinde tesisler saniyede toplam 14 litre su debisi ile Güdüşlü ve Çallı'ya içme suyu aktaracak. Tesisler günlük 1 milyon 200 bin litre sağlıklı içme suyunu musluklara ulaştıracak kapasitede hizmet verecek.

        Yatırım ivmesini gün geçtikçe artıran ASKİ, Koçarlı'da tüm içme suyu sorunlarını ortadan kaldırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda mahallelere paket içme suyu arıtma tesisleri yapan ASKİ Genel Müdürlüğü, geçen yıl Koçarlı'nın Bağcılar ve Birci mahallelerinde hizmete başlayan 2 adet içme suyu arıtma tesisinin ardından Güdüşlü ve Çallı mahallelerinde açtığı yeni tesislerle beraber toplam 4 adet arıtma tesisini Koçarlılıların hizmetine sundu.Kasaplar mahallesinde devam eden arıtma tesisi inşaatı ile birlikte Boğaziçi, Dedeköy, Hacıhamzalar, Timinciler, Şenköy, Sapalan ve Karaağaç mahallelerinde 8 içmesuyu arıtma tesisi daha inşa edilerek vatandaşların hizmetine sunacak.

        "Su Gibi Ömrün Olsun"

        Geçtiğimiz günlerde Söke Yeşilköy, Yeniköy ve Kisir'de açılan arıtma tesislerinin ardından Sökeli vatandaşlar "su gibi ömrün olsun" diyerek Başkan Çerçioğlu'na teşekkür etmişti. Koçarlı'nın Güdüşlü ve Çallı mahallelerinde içme suyu arıtma tesisi yapılması için talimatını veren Başkan Çerçioğlu'na bu kez Koçarlılı vatandaşlar da "su gibi ömrün olsun" duasıyla teşekkürlerini ilettiler.

        Öte yandan muhtarlar Koçarlı'da yürütülen ASKİ çalışmalarından fazlasıyla memnun olduklarını dile getirirken Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na teşekkürler ettiler.

        (MB-Y)

        05.03.2017 11:48:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler