Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Soylu ve Kaya'dan "Evet" mesaisi

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, 16 Nisan'da gerçekleşecek referandum için çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Soylu'nun çalışmalarına AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya da destek verdi.

        16 Nisan tarihinde gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle ilgili çalışmalarını sürdüren Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Oğlananası'nda vatandaşlara referandumda neden evet denmesi gerektiğini anlattı. Başkan Soylu'nun 46 mahalle muhtarıyla buluşmasına ise AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya da katıldı.

        Madde madde anlattı

        Oğlananası'nda gerçekleşen toplantıda vatandaşlara anayasanın 18 maddesinde yapılacak değişiklikle ilgili açıklamada bulunan Başkan Soylu, "İçinde bulunduğumuz sistem ile ülkemizin yakın tarihte yaşadığı siyasi ve ekonomik krizleri herkes biliyor. Yeni sistemin kabul görmesi halinde yönetimde çift başlılık ortadan kalkacak. Yaşanan krizler nedeniyle 1923 yılından bugüne kadar 94 yılda tam 65 hükümet kuruldu. Bu hükümetlerin ortalama ömürleri ise sadece 17 ay oldu. İşte yeni sistem ile artık bu krizler ortadan kalkacak ve kesintisiz istikrar dönemi başlayacak. 16 Nisan tarihinde referandumda evet çıkması halinde milletimizin kazanacak, ülkemiz kazanacak" dedi.

        Kaya muhtarlara anlattı

        "Referandumda Evet" çalışmaları kapsamında Başkan Soylu'nun muhtarlarla buluşmasına AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya da katıldı. Sistem değişikliğinin gerekliliğini muhtarlara anlatan Kaya, "16 Nisan tarihinde gerçekleşecek referandum ile rejim değişikliği değil, sistem değişikliğine gidilecek. Yapılacak değişiklik ile istikrar sağlanacak. Cumhurbaşkanlığına seçilecek kişi sadece 5 yıl süre ile 2 dönem bu görevde bulunabilecek. Yani kimse koltuğun sürekli sahibi olamayacak" diye konuştu.

        (CA)

        05.03.2017 12:00:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler