Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İstiklal Marşı'nı en güzel okumak için yarıştılar

        (Fotoğraflı)

        Emrah Elmas

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Havran ilçesinde yürütülmekte olan BENGİ Projesi kapsamında Havran Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması Havran Anadolu Lisesi Toplantı salonunda yapıldı.

        Yarışmaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Söbüoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yasin Koç, idareciler, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Yoğun bir ilginin gözlendiği yarışmada ilkokullardan 12 öğrenci, ortaokullardan ise 9 öğrenci okullarını temsil etti. Bütün öğrencilerin yürekten okuduğu İstiklal Marşı'ları izleyenlerden büyük alkış aldı.

        Jüri üyelerinin değerlendirmekte zorlandığı öğrencilerden dereceye girenler ise İlkokullarda Seyitonbaşı İlkokulu'ndan Sedefsu Göçer ve Çamdibi İlkokulu'ndan Esra Duygu BAYDEMİR birinciliği paylaşırken, Gülsüm Mehmet Uysal Büyükdere İlkokulu'ndan Kadriye Nur Çelik ikinci, Aliçetinkaya İlkokulu'ndan Sude Nur Özdemir ve Küçükşapçı İlkokulu'ndan Emirhan Gündüz üçüncülüğü paylaştılar. Ortaokullarda ise Çamdibi Ortaokulu'ndan Duygu Öztürk birinci, Sekizeylül Ortaokulu'ndan Eslem Sert ikinci ve Küçükşapçı Ortaokulu'ndan Ummuhan Gündüz üçüncü sırada yer aldı.

        Yarışma sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü yarışmaya katılan bütün öğrencileri tebrik edip, ilgilerinden ve çalışmalarından dolayı idarecilere ve öğretmenlere teşekkür etti. İstiklal Marşını her öğrencinin ayrı güzellikte okuduğunu ve tüm öğrencilerin bu marştaki ruhu taşıyan kişiler olmasını dileğini belirtti. Yarışmada dereceye girenlerin açıklanmasından sonra bütün öğrencilere katılım belgesi verilirken jüri üyelerine de katkılarından dolayı teşekkür belgesi verildi. Yarışmada dereceye giren öğrenciler 12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinliklerinde yer alıp, İstiklal Marşını tekrar okuyacaklardır.

        (EME)

        05.03.2017 13:14:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler