Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Menderes'te 300 kadına iş kapısı açacak proje

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Menderes Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde AB Hibe Destek Programından İzmir'de destek almaya hak kazanan tek projenin açılışı yapmaya hazırlanıyor.

        Menderes Belediyesi, Etüt Proje Müdürlüğünün Avrupa Birliği (AB) Hibe Programından yararlanmaya hak kazandığı "Menderes Hayat Boyu Öğrenme Merkezi" projesinin açılışı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü yapacağını bildirdi. 'Mesleğim Elimde' temalı projede, başvuru sırasında yapılan mülakat ve kursiyerlerin yönelimine göre, cam füzyon eğitimi, gümüş işleme eğitimi, servis eğitimi, İngilizce eğitimi, temel bilgisayar eğitimi, KOSGEB destekli uygulamalı girişimcilik, iletişim eğitimi ile işletmecilik ve iş geliştirme seminerleri verileceği kaydedildi. Hafta içi her gün yarım gün boyunca süren ve ücretsiz olan eğitimlere katılan kadınlara, katıldıkları eğitime göre değişen miktarda cep haçlığı da Menderes Belediyesi tarafından verileceği ifade edildi. Türkiye genelinde bin 500 başvuru arasında seçilen 37 başarılı projeden birisi olan proje ile 300 kadına meslek öğrenerek iş kapısı açılabileceği de belirtildi.

        Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, projenin başarılı olduğunu ifade ederek "Göreve geldiğimiz andan itibaren Menderesli kadınlarımızın sosyal ve iş hayatında yer alması için çeşitli çalışmalar gerçekleştirdik. Bu çalışmalar içinde önemsediğimiz 'Menderes Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Merkezi' projemiz ile kadın istihdamına yönelik yeni bir adım attık. Etüt Proje Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan proje ile AB Hibe Programından yararlanmaya hak kazanan İzmir'de ki tek belediye olduk. Bu proje ile kadınlarımıza meslek kazandırmayı, iş bulabilmelerini sağlamayı, kendi iş yerlerini açabilecek projeler üretmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Kadınlarımız da açtığımız kurslarımıza büyük ilgi gösterdi. 300 kursiyerimize meslek öğreterek iş kapısı açıyoruz. Projemizin açılışını da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yapmayı anlamlı bulduk. 8 Mart'ta tüm kadınlarımızı açılışımıza davet ediyoruz" dedi.

        (HG-Y)

        06.03.2017 10:54:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler