Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Alt yapıya 30 milyonluk neşter

        (Fotoğraflı)

        BURSA (İHA) - Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinin 40 yıllık çevre ve altyapı ihtiyaçları çözüme kavuşturuluyor.

        Günde 80 tonluk mesken atığınının bertaraf edildiği 3 milyon TL'lik katı atık aktarma istasyonunun hizmete girmesinin ardından geçen kasım ayında BUSKİ tarafından yapımı başlatılan atık su arıtma tesisi de hızla yükseliyor. Fevzi Dede Mahallesi Ayazma mevkiinde yapılan 15 milyon TL'lik tesisin inşaat sahasında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, kanalizasyon atıklarını kontrol altında ve tek bir noktada toplayacak yatırımın yüzde 35'inin tamamlandığını söyledi.

        Merkez ve kırsal ayırt etmeden 131 mahallenin alt yapı meselesinin peyderpey çözüme kavuştuğunu belirten Sadi Kurtulan, alt yapı hizmetlerinin en önemli kısmını teşkil eden atık su arıtma tesisinin 2026 yılı için 98 bin, 2046 yılı için ise 146 bin kişiye hizmet verecek şekilde planlandığını dile getirdi.

        İnşaattaki bütün binaların betonarme karkaslarının tamamlandığını kaydeden Başkan Sadi Kurtulan, " Modern bir teknolojiye sahip tesis ile birlikte 6 km'lik kolektör imalatı hızla sürüyor. Tesis, giriş kapısı, ince-kalın ızgara, kum tutucu, dağıtım yapısı, biyolojik fosfor giderim tankı, havalandırma tankı, son çökertme tankı, graviteli ve mekanik çamur yoğunlaştırıcı, çamur depolama, çamur susuzlaştırma ve boşaltım ünitelerinden oluşacak. Tesis tamamlandığında ilk kademede günde 17 bin m3 su arıtılacak. İkinci kademede ise bu miktar günlük 25 bin m3'e yükselecek. Mustafakemalpaşa'nın atık su problemini çözüme kavuşturacak tesisler, Uluabat Gölü'ne giden kirlilik yükünü de azaltacak. Mustafakemalpaşa'nın evsel nitelikli atık suları artık çevreye ve insan sağlığına zarar vermeyecek. Altyapı yatırımlarını Büyükşehir ile birlikte koordineli çalışarak hayata geçireceğiz " dedi.

        Kurtulan, 2018 yılında hizmete girecek Atık Su Arıtma Tesis'in bir ilk olacağını, bununla birlikte 10 binlik ve 5 binlik iki içme suyu deposu ile iki etap halinde yapılacak yağmur suyu ana taşıyıcı hatlarının inşaatlarının da hızla sürdüğünü sözlerine ekledi.

        (MŞ)

        06.03.2017 11:30:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler