Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Nehar Tüblek Karikatür ödülleri sahiplerini buluyor

        - Beşiktaş Belediyesi, Nehar Tüblek Karikatür Yarışması'nın sonuçlarını açıklıyor

        - Karikatüristler ödüllerini Başkan Hazinedar'ın elinden alacak

        İSTANBUL (İHA) - Beşiktaş Belediyesi, bu sene 22'incisi düzenlenen Nehar Tüblek Karikatür Yarışması'nın kazananlarını bugün Akatlar Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle açıklayacak.

        6 Mart 1995 tarihinde vefat eden, ömrünü karikatüre adamış sanatçılardan Nehar Tüblek adına Beşiktaş Belediyesi ile Karikatürcüler Derneği tarafından düzenlenen karikatür yarışmasının bu yıl yirmi ikincisi düzenleniyor. Yarışmayla hem karikatürcü Nehar Tüblek'i anmak hem de karikatür sanatının yaygınlaşmasını sağlayarak çocuk ve gençleri karikatür sanatına yönlendirmek amaçlanıyor. Yarışmanın bu seneki kazananları ise bugün Akatlar Kültür Merkezi'nde saat 19.00'da gerçekleşecek ödül töreni ile açıklanacak.

        Konusu serbest olan yarışmada birinciye 4 bin, ikinciye 3 bin 500 lira, üçüncüye 3 bin lira verilirken Beşiktaş Belediyesi özel ödülü 3 bin, ayrıca yarışmada seçilen 3 karikatürün her birine bin 250 lira olmak üzere mansiyon ödülü verilecek. Ödül töreninin seçici kurulunda ise Beşiktaş Belediye Başkanı Avukat Murat Hazinedar, Raşit Yakalı, Metin Üstündağ, Musa Gümüş, Ahmet Öztürklevent, Şevket Yalaz, Mahmut Akgün, Akdağ Saydut gibi önemli karikatüristler de yer alıyor.

        Nehar Tüblek'in Özgeçmişi

        Nehar Tüblek, 1924 yılında Yugoslavya'nın Manastır kentinde dünyaya geldi. Daha sonra Türkiye'ye yerleşen Nehar Tüblek'in ilk karikatürü 1943 yılında Amcabey Dergisi'nde yayımlandı. O günden vefat ettiği güne kadar kendini karikatüre adadı. Hafta, Yavrutürk, Yeni Mecmua Karikatür, Şaka, Amcabey, Akbaba, Dolmuş, Çarşaf dergileriyle Son Posta, Dünya, Akşam, Yeni Gazete, Hürriyet ve Günaydın gazetelerinde devamlı olarak karikatür çizdi. Nehar Tüblek yurt içi ve yurt dışında yapılan uluslararası yarışmalarda da birçok ödül kazandı. İstanbul Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği yarışmalarda başarı ödülleri, İtalya, Tolentino ve Bordighera'da birincilik ve diğer ödüller, Kanada'da ve Yugoslavya'nın Üsküp kentinde de ödüller elde etti. Beygirname ve Paşaname adlı iki karikatür albümü bulunan Nehar Tüblek, son olarak Dünya Gazetesi'nde çalışmaktaydı. 6 Mart 1995 tarihinde gazetedeki çalışma masasının başında vefat etti.

        (ÖY-ÖK-Y)

        06.03.2017 12:08:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler