Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çaltılı Köyü Bakla ve Kültür Şenliği için toplandı

        (Fotoğraflı)

        Tuna İşleyen

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi Çaltılı Köyü Güzelleştirme ve Eğitime Katkı Derneği, Çaltılı Köyü Muhtarlığı ve Çaltılı Köyü halkı olarak birlik beraberliği pekiştirmek adına toplantı yaptı.

        Toplantıya köy dışından çok sayıda katılım oldu. Bursa, Tavşanlı, Kütahya, Manisa, Soma'dan toplantıya katılım oldu.

        Dernek Başkanı Sedat Emeksiz ve bütün dernek yönetimi, Çaltılı Köyü Muhtarı Gamber Yörük ve azaları, köy ihtiyar heyeti ve bütün köy halkının katıldığı toplantıda öncelikle geçmişten gelen bütün kırgınlıklar ve dargınlıklar bir kenara bırakılması istendi.

        Köy Muhtarı ile Dernek başkanı ve Şenlik Komite Başkanı sağduyu mesajları vererek birlik beraberlik mesajı verdiler. Çaltılı köyü Bakla ve Kültür Şenliği Komite Başkanı Ahmet Kurt, yaptığı açıklamada ''2007 den bu yana her sene Mayıs ayının son Pazar günü geleneksel olarak yaptığımız Çaltılı Köyü Bakla ve Kültür Şenliği'nin bu sene 10'uncusu 21 Mayıs 2017 Pazar günü yapılacak olup toplantımızda bununla ilgili dernek, muhtarlık ve bütün köylü birlik olma kararı aldık. Kültür Bakanlığımızın ve bizlerin maddi katkıları ile gerçekleştirdiğimiz şenliğimizde bu sene çevre köylerimizi de bu etkinlik kapsamında bir araya getirmenin öneminden bahsettik. Şenlik alanımızın düzenlenmesi ve ağaçlandırılması yönünde çalışmaları hızlandırmalıyız. Ağaçlandırma konusunda 18 Mart Çanakkale Şehitleri anısına ağaç dikimi kararı aldık. Resmi yazışmalar, davetiye, afiş, şenlik programı ve diğer bütün çalışmalarda artık dernek ve muhtarlık her zaman birlikte hareket edecek. Toplantı sonunda hatıra fotoğrafları çekildi. Daha sonra şenlik alanına gidilerek keşifler ve değerlendirmeler yapıldı. Sonuç olarak, Dernek yönetimi, muhtarlık ve köy halkı ile birlikte şenlik komitesi olarak Çaltılı Köyü ve çevre köylerimizin birlik beraberliği ve tanıtımı adına organize olup en güzel şekilde şenliği yapacağımızın mesajını verdik. Kültür Bakanlığımızın ve bizlerin maddi katkıları ile gerçekleştirdiğimiz şenliğimizde bu sene çevre köylerimizi de bu etkinlik kapsamında bir araya getirmenin öneminden bahsettik. Şenlik alanımızın düzenlenmesi ve ağaçlandırılması yönünde çalışmaları hızlandırdık. Ağaçlandırma konusunda 18 Mart Çanakkale Şehitleri anısına ağaç dikimi kararı aldık. Resmi yazışmalar, davetiye, afiş, şenlik programı ve diğer bütün çalışmalarda artık dernek ve muhtarlık her zaman birlikte hareket edecek'' dedi. Toplantı sonunda hatıra fotoğrafları çekildi. Daha sonra şenlik alanına gidilerek keşifler ve değerlendirmeler yapıldı. (Tİ - EFE)

        06.03.2017 13:39:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler