Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        1655 yıllık zeytin ağacı turizme kazandırılıyor

        (Fotoğraflı)

        MANİSA (İHA) - Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Hukuk ve Tarifeler Komisyonu ile Turizm Tanıtım ve Sanat Komisyonu, Anadolu'da kurulan birçok medeniyetlere tanıklık etmiş olan Kırkağaç'taki 1655 yıllık anıt ağaçta incelemelerde bulundu. Komisyon üyeleri, bölgenin turizmini hareketlendirmesi amacıyla anıt ağacın tanıtımı konusunda yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

        Manisa Büyükşehir Belediyesi tarih, kültürel ve beşeri miraslarımızı yeniden canlandırmak, kent turizmini harekete geçirmek adına başlattığı çalışmalara bir halka daha ekledi. Bu kapsamda Manisa Büyükşehir Belediye Hukuk ve Tarifeler Komisyonu ile Turizm Tanıtım ve Sanat Komisyonu Meclisi, Kırkağaç ilçesi Bakır Mahallesinde bulunan 1655 yaşındaki zeytin ağacında incelemelerde bulundu. Yıllara meydan okuyan ihtişamı ve yemyeşil dallarıyla komisyon üyeleri anıt ağacı hayranlıkla inceleyerek, bol bol hatıra fotoğrafı çekildi. İncelemeler ardından açıklamalarda bulunan Manisa Büyükşehir Belediyesi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, "Yaklaşık 5 yıl önce İl Özel İdare Başkanlığında, Celal Bayar Üniversitesi'nin de katkılarıyla bu köklü ağaç ile ilgili bir inceleme yapılmış. Uzun süren çalışmanın ardından bu ağacın yaşı Anıtlar Kurulu tarafından da onaylandı. Bu köklü ağaç bölgenin ne kadar tarihi bir yapıya sahip olduğunun da bir anlamda kanıtı. Bizde Büyükşehir Belediye Meclisine bağlı komisyon üyeleri olarak 1655 yaşındaki anıt ağaçta incelemelerde bulunarak, tanıtımı noktasında yapılabilecekler konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Hem ziyaretçiler için uygun bir ortam hazırlamak hem de yıllara meydan okuyan ihtişamıyla halen meyve veren anıt ağacı ön plana çıkarmayı amaçlıyoruz" dedi.

        "İlçe turizmine katkı sağlayacak"

        Türkiye'nin en yaşlı zeytin ağacı olarak kabul edilen anıt ağacın bölgenin turizmine katkı sağlayacağını da dile getiren Güzgülü, "Bölgede bu anıt ağacın yanı sıra birçok köklü ağaç daha bulunmakta. Öte yandan aynı bölgede tarihi bir tümülüs de yer almakta. Tarihi ve beşeri zenginlikleriyle bu bölgenin turizmini hareketlendirmeyi amaçlıyoruz. Anadolu'da kurulan birçok medeniye tanıklı etmiş olan bu köklü ağacın turistik ve endüstriyel olarak bölgeye katkı sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu.

        Komisyon üyeleri daha sonra Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz'ün makamına konuk oldu. Anıt ağacın tanıtılması noktasında yapılabilecek çalışmalar hakkında komisyon üyeleri, İsmail Gedüz ile de fikir alışverişinde bulundu.

        (ÖND-Y)

        06.03.2017 14:42:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler