Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adilcevaz'da girişimcilik kursu

        (Fotoğraflı)

        Özcan Beşkardeş

        BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Kursunu tamamlayan 30 kişiye belgeleri verildi.

        İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün toplantı salonunda düzenlenen törene Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman, Belediye Başkanı Necati Gürsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burak Turan, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Cengiz Şahin, Adilcevaz Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ümit Aldağ ve kursiyerler katıldı. Sertifika dağıtım töreninde açılış konuşmasını yapan Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Cengiz Şahin, KOSGEB belgesi alan girişimcilerin işlerini kurabilmeleri için bir adım daha attıklarını ifade ederek, "Geçmiş dönemlerde bu tür belgeleri almak çok zordu. Fakat şimdi girişimcilerimizin KOSGEB belgelerini almaları daha da kolaylaştı. Girişimcilerimizden isteğimiz, yapacakları işleri macera aramadan kendi projelerini hayata geçirsinler. Tatvan Ticaret Odası Başkanlığı olarak her konuda girişimci kardeşlerimizin hizmetindeyiz. İnşallah yakın zamanda Adilcevaz'da genç girişimci kardeşlerimiz ve esnaflarımızla geniş bir ekonomi şurası yapacağız. Özellikle son zamanlar cazibe merkezleri olsun, diğer proje başvuruları olsun bu konularda girişimcilerimizi ve esnaflarımızı bilgilendirmek için Adilcevaz'da toplantı yapmayı düşünüyoruz. Aynı zamanda ilimizde bir ticaret borsası kurmayı düşünüyoruz. İnşallah ilimize ait ürünlerin patentlerini alarak bir ticaret borsası kuracağız. Bunun bize şu avantajı olacak. Fuarlara gittiğimiz zaman ürünlerimizi patenti ile birlikte tanıtmış olacağız ve bu sayede kesinlikle ürünlerimizin sahtesini piyasa süremeyecekler. Amacımız; ilçedeki gençlerimizin kendi işlerini kurması, bağımsız ve özgüvene dayalı işlerini geliştirmesidir. İmkanı olmayan ve ancak bir şeyler yapmak isteyen genç ve girişimci kardeşlerimizin hayallerini, planlarını ve projelerini gerçekleştirilmesi için zemin oluşturan ve imkan sağlayan böyle bir işin içerisinde olmak ve buna aracılık olmak, kurumumuzun adına büyük bir övünç kaynağı, aynı zamanda onurdur" dedi.

        Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy ise, KOSGEB belgesi alan girişimcilerin ilçeye önemli katkılar sağlayacağını ifade ederek, "Öncelikle bu belgeyi almaya kazanan hemşehrilerimizi kutluyorum. Almış olduğunuz bu belge sayesinde artık kendi işinizi kuracaksınız. Sizlerden ricam artık projeler üreterek, üreten bir toplum olalım. Her zaman söylüyorum balık yiyen değil, balık tutan bireyler olalım. Adilcevaz hepimizden çok önemlidir. Bu güzel ilçemizi bir yerlere getirebilmemiz için çok çalışmalıyız ve çok üretmeliyiz. Her türlü konuda gelip bizlerden yardım alabilirsiniz. Hep birlikte el ele vererek neler yapabiliriz, bunlar üzerinde çalışalım. Siz hangi noktada sıkışırsanız bize başvurunuz, sıkıntı neyse hep beraber çözelim. Sizler yeter ki kararlı olun, güzel projeler hazırlayın, zaten gerisi kendiliğinden gelecektir. Yapacağınız her iş konusunda belediye olarak her zaman yanınızda olacağımızı özellikle belirtmek istiyorum. Girişimcilik çok önemlidir. Esnaf, iş adamı, girişimci, hepsi hakikaten başımızın tacıdır. Aldığınız belgelerin sizlere hayırlı olmasını ve yeni iş hayatınızda da sizlere başarılar diliyorum" diye konuştu.

        Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman ise, girişimciliğin önemine değinerek, "Geçtiğimiz hafta ilçemizin en önemli ürünlerinden birisi olan Adilcevaz cevizinin tescilini almış olduk. Fakat bu değerimizi daha istediğimiz seviyeye getiremedik. Ceviz üretimi ve fidan yetiştiriciliğini nasıl daha iyi yerlere getirebiliriz bunun çalışması içerisindeyiz. Girişimci kardeşlerimiz almış oldukları bu belge sayesinde artık birer müteşebbis konumundadırlar. Herkes her işi yapar fakat müteşebbis olmak, kendi işini kurmak kolay iş değil. Hazırlayacağınız projeler bizi ikna edebilecek projeler olsun. Eğer ki projenizi hazırlayıp bizleri ikna edebilirseniz, işinizi kurmak için para bulmak kolaydır. Devletimiz girişimcilere her zaman gereken desteği veriyor. Yeter ki yapacağımız işte azimli olalım ve faaliyete geçirebileceğimiz projeler üretelim. Girişimcilik eğitimi alıp, aldıklarını eğitim sonucunda girişimcilik ve üretkenlik anlamında ufku genişleyen ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerimiz, yaşamlarının ileri yıllarında aldıkları eğitimi pratiğe geçirip, ilçemizin ve ülkemizin ekonomisine ivme kazandıracak girişimlerde bulunmalarını temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.

        Yapılan konuşmaların ardından, yetkililer tarafından kursiyerlere belgeleri verilerek toplu hatıra fotoğraf çektirildi.

        (MSA-Y)

        06.03.2017 15:03:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler