Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gevaş'ta kurum amirleri bir araya geldi

        (Fotoğraflı)

        Yusuf İdiz

        VAN (İHA) - Van'ın Gevaş ilçesinde kurumlar arası işbirliği ve iletişimi arttırmak amacıyla tüm kamu kurum ve kuruluşları ile ilgili sektör temsilcilerinin katılımıyla bir toplantı düzenlendi.

        Gevaş Devlet Hastanesi tarafından organize edilen programa Kaymakam İshak Çınar, Belediye Başkanı Sinan Hakan, Jandarma Komutanı Binbaşı Şahin Kocaköse, Van Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Heybet Semur, hastane yönetimi, ilçedeki kurum kuruluşları ve sektör temsilcileri katıldı. Kurumlar arası işbirliği ve iletişimi arttırma amacıyla yapılan bu tür programları önemsediklerini belirten Kaymakam İshak Çınar, "Burada önemli olan kahvaltı değil bir araya gelmektir. Bizlerin bir araya gelmeye ve koordinasyonu sağlamaya ihtiyacımız var. İşte kahvaltılar da buna vesile oluyor. Bundan sonra da hep bir araya gelmeyi arzu ediyorum. Hastaneye çok geldim ve yaptığım incelemeler sonucunda buraya daha modern bir bina yapılmasının uygun olacağını tespit ettik. Yaptığımız tespitler sonucunda bu bina artık ihtiyaca cevap vermiyor. Hastaneye öncelik vereceğiz ve burada daha modern bir hastane kurmak için çalışacağız" dedi.

        Belediye Başkanı Sinan Hakan da, ilçenin Van şehir merkezine yakın olmasının dezavantaj olarak görüldüğünü belirterek, "Oysaki burası büyük bir kitleye hitap ediyor. Devletin her vatandaşa yerinde hizmet verme gibi bir görevi var. Bu hastanenin yerine daha modern bir hastane yaptırmamız lazım. Bunun için ellimizden geleni yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

        Van Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Heybet Semur ise, "Bu bölgede en büyük sıkıntımız personel, ama Gevaş bu konuda biraz daha iyi. Burada depreme dayanıklılık testi yapılıyor. Bu testler sonuçlandıktan sonra burayla ilgili bir karar vereceğiz. Ya güçlendirme yapılacak ya da yeni bir bina yapacağız. Ama dediğim gibi test sonuçları belli olduktan sonra karar verilecek" şeklinde konuştu.

        (Yİ-MSA-Y)

        06.03.2017 17:41:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler