Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Besni Ziraat Odası tarafından eğitim seminerleri düzenlendi

        (Fotoğraflı)

        Ramazan Kuyu

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman'ın Besni Ziraat Odası Başkanlığı "Antep fıstığı hastalık ve zararlıları ile mücadele yöntemi" konulu eğitim toplantısı yaptı.

        Kurugöl Köyünde düzenlenen eğitime Besni Ziraat Odası Genel Sekreteri İsmail Turan, Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Ramazan Orhan, Ziraat Odası bünyesinde çalışan Tarım Danışmanları, Ziraat Odası Personelleri ve Kurugöl köyü çiftçileri katıldı. Ziraat Mühendisi Sakine Erarslan, bölgede yapmış ve yapmakta oldukları çalışmalardan ve danışmanlık hizmetinden bahsederek, eğitimlerin çiftçilerin isteği doğrultusunda devam edeceğini dile getirdi. Erarslan, Bölgede Antepfıstığı yetiştiriciliği yapılan alanlarda üretim ve verimin artması, kaliteli ürün elde edilmesi için çiftçilere 'Antepfıstığı hastalık ve zararlıları ile mücadele yöntemi' konulu eğitim verdi. Bölgede yaygın olarak görülen hastalık ve zararlılar ile mücadele yaparken doğru zamanda ve doğru bir şekilde yapılması, ilaçların nasıl kullanılması gerektiği ve hatalı kullanım sonucu bitkiye ve çevreye olan zararları ayrıntıları slayt eşliğinde çiftçilere gösterdi. Ayrıca toplantıda çiftçilerin Antepfıstığı yetiştiriciliği ile ilgili sahada karşılaştıkları sorunlar ele alınarak istişare yapıldı.

        Eğitim sonunda çiftçilere konu ile ilgili el broşürleri dağıtıldı.

        (RK-SD-Y)

        06.03.2017 17:56:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler