Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kilis'te şiir okuma yarışması

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Ali Dağ

        KİLİS (İHA) - Kilis'te, düzenlenen vatan sevgisi temalı şiir okuma yarışması büyük ilgi gördü.

        Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde bu yıl birincisi düzenlenen "Vatan sevgisi" temalı Şiir Okuma Yarışması, Kilis'te 14-17 ve 18-24 yaş gruplarında kız ve erkek olmak üzere 4 farklı kategoride gerçekleştirildi. Gençlik Merkezi Salonunda gerçekleştirilen yarışmaya Kilisliler yoğun ilgi gösterdi. Başvuru yapan 30 gencin katıldığı yarışmada seslendirilen Sakarya, Vatan Sevgisi, Vatan Türküsü, Bayrak gibi şiirler izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Yarışma sonunda, 14-17 yaş Kızlar Kategorisinde Kevser Gül Kılınç seslendirdiği Necip Fazıl Kısakürek'in 'Sakarya Türküsü' şiiri ile, 14-17 yaş erkekler kategorisinde Niyazi Budak Emre Miyasoğlu'nun 'Dinle Oğul' şiiri ile birinci olurken, 18-24 yaş kızlar kategorisinde Öznur Çıldır Arif Nihat Asya'nın 'Bayrak' şiiri ile, 18-24 yaş erkekler kategorisinde ise Muhammet Rıdvan Sağlam Mehmet Akif Ersoy'un 'Zulmü Alkışlayamam' şiiri ile birinci oldu. Kilis İl Birincileri Başarı Belgelerini yarışma sonrası düzenlenen tören ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Remzi Arkaltı'dan, tüm yarışmacılar ise Katılım Belgelerini Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Hanifi Çelik'ten teslim aldı.

        Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Remzi Arkaltı, 5 Nisan'da kendi kategorilerinde yapılacak olan bölge birinciliği için Gaziantep'e giderek Kilis'i temsil edecek il birincilerine başarılar dilerken, bu organizasyonda emeği geçen Gençlik Merkezi çalışanlarına ve katılımlarından dolayı Kilis halkına teşekkür etti.

        (MAD-SD-Y)

        07.03.2017 10:05:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler