Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DÜ atıcılık takımından Türkiye rekoru

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - Sakarya'da düzenlenen Üniversitelerarası Atıcılık Türkiye Şampiyonasında Dicle Üniversitesi (DÜ) kadınlar kategorisinde Türkiye rekoru kırdı.

        3-5 Mart tarihleri arasında düzenlenen müsabakalarda Edanur Tarhan, Elif Yaşar ve Berçem Yalnıç'dan oluşan DÜ ekibi, bütün rakiplerini bırakarak hem Türkiye şampiyonu oldu hem de Türkiye rekorunu kırdı. Yılmaz Akgün, Mehmet Gezer ve Şehmus Güzel'den oluşan DÜ erkek takımı ise Türkiye ikiciliğini elde etti.Ferdi müsabakalarda ise Edanur Tarhan ikinci ve Yılmaz Akgün ise Türkiye üçüncülüğü madalyasının sahibi oldu.

        Atıcılık antrenörü Abdurrahman Akgün, Sakarya'da düzenlenen müsabakalarda çok iyi mücadele ettiklerini ve ulaşılması güç başarılara imza attıklarını söyledi. DÜ olarak yer aldıkları müsabakalarda sporcularının çok iyi mücadele ettiğini belirten Akgün, "Kadın takımımız Diyarbakır için bir ilke imza attı. Hem Türkiye şampiyonu oldular hem de Türkiye rekoru kırdılar. Erkek takımımız ise ikinci olarak bu alanda ulaşılması güç bir başarıya imza attı. Hem kadın hem de erkek takımımızı kutluyorum. İnşallah bu dereceler çok daha büyük başarıların habercisi olacaktır" dedi.

        (MÇ-MP-Y)

        07.03.2017 10:21:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler