Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Onkoloji hastası çocuklar dilek ağacıyla hayallerine kavuştu

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Sağlık Sen İzmir 1 No'lu Şubesi tarafından İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen Dilek Ağacı Sosyal Sorumluk Projesi kapsamında Çocuk Onkoloji servisinde yatan hastaların hayalleri gerçek oldu. 6 yaşındaki onkoloji hastası Elif Polat da hayallerine kavuştu. Küçük kız, film karakteri Prenses Elsa'nın kıyafetini giyince mutlu oldu.

        Sağlık Sen İzmir 1 No'lu Şube Kadın Kolları Komisyon Başkanı Kadriye İmrağ başkanlığında İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Onkoloji Servisi'nde Dilek Ağacı sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirildi. Proje kapsamında serviste tedavi gören çocuklar, hayallerini küçük kağıtlara yazarak Dilek Ağacı'na astı. Başkan İmrağ ve ekibinin organize ettiği projede AK Parti Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi ve Onkoloji Servisi çalışanları ve Bilim ve Sağlık Haber Ajansı'nın desteğiyle çocukların hayalleri gerçeğe dönüştü.

        Hastanenin konferans salonunda gerçekleştirilen törenle dün çocuklar hayallerine kavuştu. Törene AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Kamu Hastaneleri Kuzey Genel Sekreteri Doç.Dr. Ahmet Emin Erbaycu, Hastane Başhekimi Prof.Dr. Gökhan Akbulut, Sağlık Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım ile hasta çocuklar ve yakınları katıldı.

        "İzmir ne ise Şırnak'ta odur"

        Sendika olarak sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini belirten Sağlık Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, "Bizler yüreği güzel olan insanların sendikasıyız. Duruşumuz, Düsturumuz, 'Sendikacılıkta adamlık, sosyal sorumlulukta insanlıktır. Sosyal sorumluluk kapsamında Halep'te savaşın ortasında aç kalan kardeşlerimize 6 tonluk un yardımında bulunduk. İHH ile 26 tır temel ihtiyaç maddesini Haleb'e ulaştırdık. Şırnak'ta kışlık bota, monta ihtiyacı olan yavrularımıza Kadın Kolları Komisyonumuzun oluşturduğu yardım kampanyasıyla 500 çift bot v montu, ihtiyacı olan kardeşlerimize Şırnak'a, Cizre'ye giderek yerinde dağıttık. Bizim için İzmir ne ise Şırnak'ta odur dedik. Dostluğumuzu, kardeşliğimizi tüm Türkiye'ye gösterdik" dedi.

        "Her zaman yanınızdayız"

        Hastanede gerçekleşen projeye başından itibaren destek veren AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, törende yaptığı konuşmada ailelere seslenerek, 'Ben ve ekibim fiili olarak ve dualarımızla yanınızdayız. Dilek Ağacı projeleri çok önemli bir başlangıçtı. Bundan sonra da tüm sosyal sorumluluk projelerinde çocuklarımızın ve ailelerinin yanında olacağız. Hep birlikte bu sıkıntılı süreçleri inşallah geçeceğiz. Allahın izniyle bizim yavrularımız iyileşecek. Aileleri mutlu olacak. Sizler mutlu olunca bizler de mutlu olacağız. Biraraya gelip, sıkıntılarımızı gidermemiz, mutlulukları paylaşmamız lazım' dedi.

        Toplantıda söz alan onkoloji hastası çocukların babaları, 'Bu etkinliği düzenleyen sendikamıza, destek veren gönüllülere teşekkür ediyorum. Çocuklarımız istediği hediyeler alınınca çok mutlu oluyor. Bu durum da onların tedavi başarılarını olumlu yönde etkiliyor' dedi.

        Katkı sunanlara plaket verildi

        Başkan Özgür Yıldırım, projeye destek verenler; Metin Bakış, Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi ameliyathane hemşireleri, Işıkkent Eğitim Kampusü anneleri, Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Çocuk Servisi doktor, hemşire ve sekreterleri, Sahil Güvenlik Ege Deniz Onarım Destek Komutanlığı, Avukat Hamiyet Aydın, Mehtap Akçapınar, Caner Erkin, Mine Kids, Gazi Saç Ekim Birimi Koordinatörü Yasemin Gülgör, İşadamı Köksal Gülmez, Doç.Dr. Serdar Kaçar, Liderlik Okulu Kurucusu Erkut Ergenç' e teşekkür ederek plaketlerini takdim etti.

        (MY)

        07.03.2017 10:23:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler