Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bekir Coşkun ile bir sergi, bir söyleşi

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Kültür ve sanat etkinlikleriyle dikkat çeken Karşıyaka Belediyesi, gazeteci-yazar Bekir Coşkun'un katılımıyla iki özel etkinliğe imza attı.

        Gazeteci ve yazar Bekir Coşkun, Karşıyaka Belediyesinin düzenlediği etkinliklerle İzmirlilerle buluştu. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bekir Çoşkun, Türkiye'nin ciddi bir süreçten geçtiğini belirtti. Coşkun, 16 Nisan'daki referandumu yorumladı. Coşkun, "16 Nisan'daki referandumda 'Hayır' diyecek olanlara çağrıda bulunarak 'Evet' diyenlerin burnu kanasa yerimizde duramayız. Biz bir bütünüz. Mücadelede hep barış dili kullanın. Sevgiden, barıştan yana olun" dedi.

        Gazeteci Bekir Coşkun'un yazılarından esinlenerek yapılan resimlerin sergisi de Karşıyaka Çarşı Kültür Merkezinde açıldı. Bekir Coşkun'un kuzeni olan Hasan Rastgeldi'nin Anadolu'yu anlatan eserleri, renk ve anlam bütünlüğü ile görenleri adeta büyüledi. 33 köşe yazısından esinlenerek 33 resim yapan Rastgeldi, "Resimler yazıyla birleşince etkileri daha da arttı. Karşıyaka'da açtığım 55. sergim bugüne kadar açılanların içinde en anlamlısı oldu" diye konuştu. Büyük ilgi gören serginin, 12 Mart'a kadar açık kalacağı belirtildi.

        Karşıyaka'nın her sokağında sanat ve sanatçıya rastlanabileceğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da, "Karşıyaka sanata ve sanatçıya verdiği destekler ile Türkiye'ye rol model olmaktadır. Sanatla ve sanatçıyla bütünleşen bir yerel yönetim anlayışı sergiliyoruz. Bu değerli söyleşi ve sergi için Bekir Coşkun ile Hasan Rastgeldi'ye teşekkür ediyorum" dedi.

        (HG-Y)

        07.03.2017 12:19:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler