Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Niksar'da lise öğrencilerine terör semineri

        (Fotoğraflı)

        Sedat Özata

        TOKAT (İHA)-Niksar İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği ekiplerince, lise öğrencilerine terör, gençlik ve güvenli gelecek konularında seminer verildi.

        Halk Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleştirilen seminerde polis memurları Orhan Demir ve Yunus Emre Yılmaz, terör örgütlerinin 14-25 yaş grubundaki gençleri kazanmak için uyguladığı yöntemleri, terör örgütlerinin aile yapısı ve ekonomik durumunda olumsuzluklar olan öğrencileri eylemlere hazırladıklarını kaydetti.

        Seminerde, terör örgütlerinin öğrencilere yaklaşım tarzı, üniversite, lise ve dengi okullar ile yurtlardan eleman kazanma, öğrencileri toplumun huzur ve güvenliğine yönelik eylemlere tahrik etme ve yönlendirme, yürüttükleri propaganda çalışmaları hakkında öğrenciler bilgilendirildi. Ayrıca, öğrencilerin provokasyonlara karşı duyarlı olmaları, devlete olan güvenlerini pekiştirmeleri sağlanarak daha önce ailelerinden koparılarak örgüte katılan bazı öğrencilerin hayatlarının nasıl karartıldığı video ve fotoğraflar gösterilerek anlatıldı.

        İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Turgut'un da takip ettiği ve iki gün süren seminer kapsamında yaklaşık 400 öğrenciye eğitim verilirken, seminer sonrası öğrencilere not defteri, bilgilendirme amaçlı el broşürü ve kurşun kalem hediye edildi.

        (SÖZ-UY)

        07.03.2017 12:52:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler