Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        'Kaçak Kullanmadım' dedi, aylık faturası 36 lira çıktı

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde işletmesine kaçak elektrik kullandığı gerekçesiyle ceza kesilen ancak kaçak kullanmadığını ileri süren şapsın bir yıl boyunca aylık 36 ile 52 lira arasında elektrik faturası ödediği de ortaya çıktı.

        Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde enerji şirketi elemanlarının yaptığı denetim sırasında kayıt dışı elektrik kullandığı belirlenince ceza yazılan ticarethane sahibi, kaçak elektrik kullanmadığını savunarak, "Jeneratörden gelen kabloyu harici hat sayıp ceza yazmışlar" iddiasında bulundu. Ancak Dicle Elektrik Dağıtım'ın kayıtlarına göre, sanayi tipi elektrik kullanan ticarethanenin, kontrolden önceki bir yıl boyunca aylık 36 ile 52 lira arasında elektrik faturası ödediği belirlendi.

        "Kasıtlı olarak çarpıtılıyor"

        Dicle Elektrik Dağıtım yetkilileri, özelleştirme ile birlikte başlatılan kayıt dışı elektrik ile mücadele çalışmalarının aksatılmadan sürdürüldüğünün altını çizdi. Yasalara göre suç olmasının yanında vicdani olarak da doğru olmayan kayıt dışı elektrik kullanımı ile mücadelenin bazı çevrelerce engellenmeye çalışıldığına da dikkat çeken yetkililer, "Dicle ile müşterisi arasındaki diyaloglar kasıtlı olarak çarpıtılarak belli çevrelerce kullanılıyor, biz şirket olarak her seçim döneminde bunları yaşıyoruz. Son olarak bir fırın işletmesinin aylık 36 liralık elektrik kullandığı ortaya çıktığı halde, bu da aleyhte kullanılmak istendi. Oysa bir ekmek fırınının ayda 36 liralık elektrikle çalışmayacağını her vatandaşımız bilir. Bu ve benzeri konuların bölge halkının aleyhine olacak şekilde ve şirketimizi mağdur edecek şekilde kullanılmasının neye hizmet ettiğini halkın takdirine bırakıyoruz" dedi.

        (İHA-MP-Y)

        07.03.2017 13:33:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler