Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tunceli'de deprem bilinci oluşturuluyor

        (Fotoğraflı)

        Ercan Topaç

        TUNCELİ (İHA) - Tunceli İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü deprem öncesi ve sonrasında yapılacaklarla ilgili verdiği eğitimlerle deprem bilinci oluşturuyor.

        İl AFAD Müdürlüğü, 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle deprem öncesi, sırası ve sonrasında alınacak tedbirlerle ilgili öğrenci ve vatandaşlara yönelik bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi. Merkez Moğultay Mahallesi Yeraltı Çarşısı üzerinde kurulan deprem standında vatandaşlara arama-kurtarma çalışmaları sırasında kullanılan malzemeler tanıtıldı. Arama kurtarma çalışmalarında kullanılan arazi tipi araçlarla öğrenciler gezdirilerek, çeşitli bilgiler aktarıldı.

        Depremle ilgili yapılacakların yer aldığı broşürlerin de dağıtıldığı etkinlikle ilgili Tunceli AFAD Müdürü Cem Erdoğan bilgi verdi.

        Ülke topraklarının yüzde 92'sinin fay hatları üzerinde yer aldığını aktaran Erdoğan, "Bizim yapmamız gereken deprem öncesi bütün hazırlıkları yaparak depreme hazırlıklı olmak. Erzincan'da olacak bir deprem ilimizi de etkileyecek. Tunceli birinci ve ikinci derece deprem kuşağında yer almaktadır. Aynı zamanda Tunceli topraklarının yüzde 78'i heyelan bölgesi. O nedenle afete karşı hazırlıklı olmak zorundayız" dedi.

        (ET-HİV-Y)

        07.03.2017 14:35:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tunceli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tunceli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler