Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir'in en güzel tatları tanıtıldı.

        - Başkan Kafaoğlu:

        - "Kadınlarımızın günü bir günde kutlanmaz"

        (Fotoğraflı)

        Otağ Fırıncıoğulları

        BALIKESİR (İHA) - Altıeylül Belediyesi Protokol Müdürü Elvan Bahar Göktepe tarafından yazılan "Balıkesirin En Güzel Tatları" isimli yemek kitabı tanıtımı Başkan Zekai Kafaoğlu'nun katılımı ile gerçekleşti. Dünya Kadınlar Günü mesajı veren Başkan Kafaoğlu "Kadınlarımızın günü bir günde kutlanmaz 365 gün onların günü" dedi.

        Elvan Bahar Göktepe tarafından kaleme alınan "Balıkesirin En Güzel Tatları" isimli yemek kitabı Altıeylül Belediyesi Kültür Yayınlarının katkıları ile hazırlandı. Kitabın tanıtımında konuşan Elvan Bahar Göktepe Balıkesir mutfağının en özel lezzetlerini kitap haline getirdiğini belirterek "Ananesine, kültürüne, geçmişten gelen tüm değerlere sahip çıkan Türk milleti, Türk mutfağına da gereken önemi ve değeri vermiştir. Ekmeği nimet bilip kadir kıymet bilen Türk milleti, ekmekle birlikte yaptığı yemekleri de sunmuştur. Çocukluk hayalim olan ve 4 yılda hazırlamış olduğum bu eseri kitaplaştırma aşamasında bana destek veren Altıeylül Belediye Başkanım Zekai Kafaoğlu'na ve kıymetli eşleri Didar Kafaoğlu'na sonsuz teşekkür ediyorum. Çok heyecanlıyım uzun yıllar dergilerde yemek tarifleri yazılarım çıktı. Yemek yapmayı çok seviyorum, lokanta sahibi bir dedenin torunuyum, çocukluğum lokantasında geçti. Bu kitapta sadece yemek tarifleri yok anılarım, yaşanmışlıklarım var. Hayat iniş ve çıkışlardan ibaret benimde çok güzel giden bir çocukluğum vardı" dedi.

        Hayatı ve paylaşmayı çok seviyorum

        8 yaşında çok sevdiğim babasını kaybettiğini ifade eden Göktepe "Bu kaybetmek beni hayata daha çok bağladı. O yüzden her şeyin kadrini kıymetini bilen bir çocuk oldum. Elbette ki insanların hataları günahları elbette olacaktır. Hayatı ve paylaşmayı çok seviyorum. Annemden, anneannemden, büyükannemden öğrenmiş olduğum bütün güzel lezzetleri gelecek nesillere aktarmak en büyük hayalim. Bildiklerini aktarmanın en güzel yolu kalıcı eser bırakmaktır. İddiam yok ama bu uğurda gereken bütün özeni ve önemi göstereceğim. Benim yemiş olduğum katmeri, etli çorbayı, höşmerimi baba tatlısını Balıkesir kaymaklısını mutlaka yeni nesiller öğrenmeli. Hangi yüzyılda yaşarsak yaşayalım değişmeyecek olan değerler vardır sevgi, paylaşmak, merhamet, inanç, sadakat, sabır. Ben yemek kitabımı sadece yemek tariflerinden oluşturmadım. Her başarılı kadının arkasında da destekleyen mutlaka bir eşi vardır. Ben eşime ve yaptığı yemekleri acımasızca eleştiren oğullarım Ali Kaan ve Serhat Mesut'a teşekkür ediyorum. Çok heyecanlıyım heyecansız hiçbir şey olmaz 43 yaşındayım yazmaya devam edeceğim sevgi ve saygılarımla" şeklinde konuştu.

        Eser ortaya koymak kolay değildir

        Güzel bir iş çıkartmanın kolay olmadığına değinen Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu "Elvan müdürümü kutluyorum gerçekten güzel bir iş çıkarttı bu kolay bir iş değil. Bir işi yaparken sevginizi yüreğinizi katarsanız işin içine hakikaten güzel sonuçlar çıkıyor. Elvan müdürümüz bu yemek kitabını hazırlarken küçüklüğünden bu yana büyüklerinden gördüğü örf adet becerileri kendisi de üzerine ilave ederek bir eser olarak ortaya koymuş oldu. Eser ortaya koymak kolay değildir, elinize aldığınız da bir çırpıda bakarsınız ama onun altında çok ciddi emek vardır, alın teri vardır, zaman zaman göz yaşı, duygular hisler vardır, insanı insan yapan değerler vardır bunları bizde önemsiyoruz zaten. Bizim yemek kültürüz, folklorumuz, inançlarımız, örflerimiz adetlerimiz, geleneksel sporlarımız var. Bizde bunları yerel yönetimler olarak destekliyoruz. En son geleneksel sporlarımızdan atlı okçuluk ve savaş sporları olarak okçuluğu destekledik ve yeni bir kulüp kuruldu. Yeni nesilde artık bir fast food kültürü oluşmaya ve bizim esas yemeklerimiz unutulmaya başladı. Unutulmaması için de mutlaka yazılı hale gelmesi lazım. Bizde Altıeylül Belediyesi olarak kültür eserleri basmaya devam ediyoruz, bu kitapla beraber 9. kitabımız oldu. Ben bu konuda Elvan müdürümü tebrik ediyorum onu destekleyen yüreklendiren herkesi tebrik ediyorum" dedi

        Bayanların elinin değdiği işler güzel oluyor

        Yemek kitabının Dünya Kadınlar Günü öncesinde çıkmasının ayrıca manidar olduğunun altını çizen Başkan Kafaoğlu "Ben bütün kadınlarımızın gününü kutluyorum. Kadınlarımızın günü bir günde kutlanmaz 365 gün onların günü, onlar bizim her şeyimiz gerçekten çocuklarımızı yetiştiren, bizleri büyüten annelerimiz iyi günde kötü günde devamlı erkelerin yanında olan insanlar. Bayanların elinin değdiği işler güzel oluyor. Ben bunu siyasette de bayanlarla aktif olarak çalışarak kendi hayatımda bizzat tecrübe etmiş birisiyim. 94 yılından beri siyasetin içindeyim kadınlar ne kadar işin içine girmişse hep başarılı sonuçlar almışızdır" şeklinde konuştu.

        Elvan Bahar Göktepe Başkan Kafaoğlu'nun eşi Didar Kafaoğlu'na döküm tencere hediye ederek kitaplarını imzaladı.

        (OF-

        07.03.2017 15:32:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler