Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kaymakam Türk'ten, Başkan Akkaya'ya ziyaret

        (Fotoğraflı)

        Cemal Filiz

        KONYA (İHA) - İstanbul Vali Yardımcılığından Konya'nın Akşehir İlçe Kaymakamlığı görevine atanan Kaymakam Mehmet Türk, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya'ya makamında iade-i ziyarette bulundu.

        Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk yaptığı açıklamada Akşehir'e yaklaşık 1 ay önce atandığını, bu süre zarfında had safhada ziyaretçisi olduğunu belirterek Akşehir'in bu misafirperverliğinden ziyadesiyle memnuniyet duyduğunu söyledi. Akşehir'in marka bir şehir olduğunu ifade eden Kaymakam Türk, "Nasreddin Hoca'mızla beraber adını Türkiye'ye hatta dünyaya duyurmuş güzel bir şehir. Akşehir'de görev yapmaktan gerçekten büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. 100 bine yaklaşan nüfusu ile tarımıyla, sanatıyla, sanayisiyle, kendinden söz ettiren bir şehir. Vilayet olma çapında ve vilayet potansiyeli taşıyan bir şehir. Gördüğüm kadarıyla da kurumsallaşma kimliği anlamında da herhangi bir problemi yok. Bütün kamu ve kurum kuruluşları mevcut. Bizimde görevimiz kamu kurum ve kuruluşları arasında eş güdümlü senkronizasyonu sağlamaktır" dedi.

        Yönetici olarak kamu kurum ve kuruluşları arasındaki senkronizasyonu, koordinasyonu iyi temin etmeleri halinde ortaya güzel bir yönetim ve yönetişim olgusunun çıkacağını belirten Kaymakam Türk, "Bundan da hem Akşehir kazanır, hem ülkemiz kazanır. Biz bunu temin etmek, tesis etmek için buradayız. Gördüğüm kadarıyla Akşehirimizin herhangi bir eksiği yok. Arkadaşlarımız gayet uyumlu. Sayın Başkanımıza bu anlamda da ben teşekkür ediyorum. Akşehir'e çok güzel hizmetleri olmuş, bende takip ediyorum. Bizde burada görev yaptığımız süre içerisinde bilgimizi ve birikimimizi Akşehir için kullanacağız. Allah utandırmasın diyelim. İnşallah güzel bir görev dönemi İnşallah güzel bir görev dönemi geçiririz diye düşünüyor, teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        "Akşehir'de hizmet etmek bir ayrıcalıktır"

        Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da, Kaymakam Mehmet Türk'e ziyareti için teşekkür ederek, görevinin güzel hizmetlere vesile olmasını diledi. Başkan Akkaya, "Akşehirimiz, Anadolumuzun birçok güzel yeri gibi nadide yerlerden bir tanesi. İnsanıyla, Nasreddin Hoca'sıyla, meyvelikleriyle, doğasıyla, tarihi dokusuyla, folkloruyla, türküsüyle, kendine özgün Akşehir mimarisi niteliğindeki evleriyle, Anadolu'muzun en nadide yerlerinden birisidir. Burada görev yapmak buralı olmak, buradaki Nasreddin Hoca'nın torunlarına, Şehr-i Beyza'ya hizmet etmek bence çok güzel bir ayrıcalıktır, diye düşünüyorum. Bu bağlamda Sayın Kaymakamımıza görevlerinde başarılar diliyorum. İnşallah yerel idare ve genel idare olarak en güzel şekilde birlik beraberlik içerisinde Akşehirimize, dolayısıyla da ülkemize en güzel hizmetleri vereceğinizden hiç şüphem olmadığını ifade ediyorum. Ben tekrar bu nazik iade-i ziyaretiniz için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        (CF-AH-Y)

        07.03.2017 15:50:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler