Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti Gençlik Kolları, Kılıçdaroğlu'na Diyarbakır'dan gazete gönderdi

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bir radyo programında yeni anayasayı eleştirirken kullandığı cümleler nedeniyle "evet" gazetesi gönderdi.

        Merkez Yenişehir ilçesinde bulunan il binası önünde toplanan AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir radyo programında kullandığı, "Düşünün yeni modeli kurduk. Halk seçti cumhurbaşkanını, başbakan da başkası oldu. Cumhurbaşkanı başka partinin genel başkanı, başbakan da başka bir partinin genel başkanı. Asıl kavga o zaman çıkacak. Asıl onu düşünmemiz lazım" sözleri üzerine Kemal Kılıçdaroğlu'na "Evet" gazetesi gönderdi.

        Daha sonra il binası önünde konu ile ilgili olarak açıklama yapan AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Nurullah Seyda Akyıldız, öncelikle yapılanın bir sistem değişikliği olduğuna vurgu yaparak, "Sistem değişikliğinde yürütmedeki iki başlılık ortadan kaldırılarak başbakanlık kurumu kaldırılmakta, yürütmenin resmi ve fiili olarak başı cumhurbaşkanı olmaktadır. Getirilen yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi ile kuvvetler ayrılığı daha sert biçimde ortaya çıkmaktadır. Anayasa değişikliği oylamaları sırasında değişikliğin bir sayfasını karıştırmayıp, değişikliğin milletin menfaatine olup olmadığını sorgulamadan doğrudan hayır demeyi amaç haline getirdiği dünkü açıklamasında gün yüzüne çıkmıştır. Sadece siyaset yapmayı öyle amaç haline getirmişlerdir ki derdi ya sadece AK Parti'ye muhalefet yapmak ya da bu milleti kandırmaktır. AK Gençlik olarak önümüzdeki 40 günde kapı kapı, kişi kişi çalışmalarımıza daha güçlü, daha hızlı devam ederek yeni anayasa değişikliğinin 'Millet için Evet' olduğunu anlatacağız. 16 Nisan daha güçlü bir Türkiye'nin miladı olacak. Gücümüz millet, kararımız 'Evet' olacak" dedi.

        (EK-MP-Y)

        07.03.2017 17:45:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler