Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dinar'da, "Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor" projesi devam ediyor

        (Fotoğraflı)

        Çağrı Kaya

        AFYONKARAHİSAR (İHA) - Afyonkarahisar Dinar Belediyesi öncülüğünde ilçedeki çocuklara yönelik başlatılan "Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor" projesi devam ediyor.

        Dinar Belediyesi, Habitat Derneği ile çok sayıdaki özel şirketlerin işbirliği 25 Şubat ta başlayan kurs programının 12 Mart'a kadar devam edeceği öğrenildi. Çocukların programlama ve analitik düşünme yeteneklerinin geliştirilmesi için ülke genelinde düzenlenen "Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor" projesinin yeni durağı Dinar oldu. Çocuklara bilgisayarda program yazmanın temellerini vermeyi amaçlayan eğitimlere Dinar Belediyesi işbirliği ile devam ediyor.

        Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Saffet Acar'ın ilçede toplam 90 öğrenciye yazılım kursu verileceğini ifade ederek, "Ben buraya katılan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum ve onları destekleyen aile bireylerine çok teşekkür ediyorum 2017 yılı içerisinde İstanbul'da bir bilişim firması ev sahipliğinde 'Kodu' yarışması gerçekleşecek. İnşallah çocuklarımız arasından bu yarışmaya katılacak çocuklarımız olacak ve orada Dinar'ı en iyi şekilde temsil edeceksiniz. Hatta 'Kodu' yarışmasını da kazanacak yazılım alanında kendinizi geliştirebilmeniz için Amerika'ya bir bilişim firmasına misafir öğrenci olmaya hak kazanacak. Çocuklarımıza tekrar başarılar diler bizlere bu fırsatı veren firmalarımıza ve Habitat Derneği'ne teşekkür ederim. Tabi bu yükü çeken gönüllü uzman eğitmenlerimize de ayrıca teşekkür ederim" dedi.

        (GC-

        07.03.2017 17:56:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler