Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TESKİ, Çerkezköy'de muhtarlarla buluştu

        (Fotoğraflı)

        Uğur Arslan

        TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) yönetimi ve daire başkanları, Çerkezköy'de mahalle muhtarları ile bir araya gelerek yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulundu.

        TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, daha önce 5 ilçede muhtarlarla bir araya geldiklerini, sorunları ve talepleri istişare ederek çözüme kavuşturma adına bu programların çok faydasını gördüklerini ifade etti.

        Toplantıda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, TEKSİ'nin Tekirdağ'ın Büyükşehir olması ile birlikte yaklaşık 3 yıl önce kurulduğunu ve zorlu süreçlerden geçerek bugünlere geldiğini belirterek, birlikte yönetme anlayışıyla düzenlenen toplantıyı önemsediğini ifade etti. Altyapı meselesinin belediyelerin karnını en çok ağrıtan, zorlu süreçleri yaşatan bir mesele olduğuna dikkat çeken Akay, TESKİ'nin Çerkezköy'de işe en temel sorun olan Çorlu Deresi taşkın sahası içerisinde bulunan köprü ve menfez yapımı ile başladığını, ardından Çerkezköy İmar Sahası yağmur ve taşkın sahası çalışmalarına girerek 6.5 milyon liralık yatırım ile ilçenin her yağmurdan sonra su basan noktalarını bu tehlikeden kurtardıklarını ifade etti. TESKİ'nin ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı altyapı yatırımlarını desteklemeye, katkı sunmaya devam edeceklerini söyleyen Akay, bugüne kadar yapmış olduğu yatırımlar için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'a, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa'ya ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

        "Nisan'da başlayacak"

        Kızılpınar'da altyapı çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay, "Kızılpınar'ın altyapısını yeniliyoruz. Nüfusu 3 bin iken yapılmış altyapı, bugün 33 bin nüfusa hizmet vermeye çalışıyor. Bu arada biz de asfalt ihalelerimizi bu ay içerisinde yaparak, Nisan ayından itibaren altyapısı biten cadde ve sokaklarda asfaltlama ve kaldırım çalışmalarına başlayacağız" dedi.

        Muhtarlar ile 6. toplantıyı yaptıklarını ifade eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Altyapı belediye başkanları için riskli, zahmetli ama sonuçları itibari ile gurur verici bir iştir. Altyapıya giren belediye başkanları çamur, toz oluyor diye tenkit alır. Ama bir nesil kısa sürede olsa zahmet çeker, ama ondan sonraki nesiller rahat eder" dedi.

        Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, TESKİ ve Çerkezköy Belediyesi olarak üzerlerine düşen tüm altyapı yatırımlarını yapacaklarını ifade eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak. "İnşallah bu yatırımlar tamamlandığı zaman bizi bugün eleştirenler en azından bir teşekkür eder. Biz nasıl siyasal iktidarın ülkemiz için iyi yaptığı şeyleri gururla söylüyorsak, onlar da bizim yaptıklarımızı söylemeli. Çünkü bu vatan, Tekirdağ ve Çerkezköy hepimizin" diye konuştu.

        Çerkezköy Kültür Sarayı, Kentpark ve Kavak Dere Islah projelerinin devam ettiğini, çalışmaların sürdüğünü belirten Albayrak, "Önümüzdeki 25 ayı çalışarak,dolu dolu geçireceğiz." dedi.

        "52 Milyon TL'lik yatırım yapıldı"

        TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa ise, TESKİ'nin şuana kadar Çerkezköy'e 52 milyon 725 bin artı KDV'lik bir altyapı yatırımı yaptığını, bunların Çorlu Deresi Taşkın Sahasına köprü ve menfezler, İmar Sahası Taşkın Koruma Sahası çalışması, 3 adet yeni su kuyusu, depo ve terfi merkezlerinin yenilenmesi, Kızılpınar Kanalizasyon ve kolektör Hattı inşaatı, Kızılpınar Yağmur Suyu Hattı inşaatı olduğunu belirtti.

        Devlet Su İşleri tarafından yaptırılan ve TESKİ tarafından parası ödenecek olan arıtma tesisin inşaatının da tamamlanmak üzere olduğunu ve tüm atık suların toplanarak arıtmaya aktarılacağını belirten TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, Ambardere'nin kanalizasyon ve kolektör hattının yapım kararını aldıklarını, Çerkezköy'ün içme suyu şebekesinin değiştirilmesi için ilk kazmanın 2018 yılında vurulacağını, Veliköy Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Hattı çalışmalarına başlanılacağını belirttikten sonra mahallelerde bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında muhtarlara bilgi verdi.

        (UA-MEF-Y)

        07.03.2017 18:19:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler