Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eski pazar yeri yıkılıyor

        (Fotoğraflı)

        Metin Akyürek

        ORDU (İHA) - Ünye'de, Kültür Sarayı ve 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nın yapılacağı eski pazar yerinde yıkım çalışmalarına başlandı.

        Ünye'de faaliyet gösteren 250'ye yakın esnafın yeni inşa edilen Kapalı Çarşı'ya taşınmasıyla birlikte eski pazar yerinde yıkım işlemlerine başlandı. Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, toplamda 24 dönümden oluşan alana uygulanacak proje hakkında bilgiler verdi.

        Yıkım 3 gün içerisinde tamamlanacak

        Eski pazar yeri ve yıkım süreciyle ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Çamyar, "Burada 250'ye yakın esnafımız iş yapıyordu. Biz bu kardeşlerimize eski minibüs garajının içerisine Ünyemize yakışan vatandaşlarımızın isteklerine cevap verebilen son derece modern dükkanlar inşa ettik. Toplamda 246 dükkandan oluşan dükkanların ihalelerini yaptık ve esnaflarımız yeni dükkanlarına geçmiş oldu. Bugün itibari ile de eski pazar yerinde yıkım işlemlerine başladık ve 3 gün içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Yıkım işlemlerinin ardından da yapımla ilgili ihale sürecimizi başlatıp inşallah referandum süreci içerisinde ilk kazmayı vurmayı planlıyoruz" dedi.

        İlk kazma referandum sürecinde vurulacak

        Kültür Sarayı projesi için kaynağın hazır olduğunu ve yakın zaman içerisinde ilk kazmayı vurmayı hedeflediklerini belirten Başkan Çamyar, şu bilgileri verdi: "15 milyon TL'yi bulacak proje içerisinde 6 bin 200 metre karelik Kültür Sarayı, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, dükkanlar ve meydanın altında da 400 araçlık otopark olacak. Kültür Sarayı çerisinde bir adet 600 kişilik iki adet de 250 kişilik salonlar olacak. 10 milyon TL'lik bir proje ve kaynağı hazır, Kültür Bakanlığımız tarafından gerekli aktarımlar yapıldı. Yapımla ilgili kat karşılığı ihaleye çıkacağız. Ben yerli firmalarımızı ihaleye girmeye davet ediyorum. 2018 yılı Temmuz ayında projeyi bitirmeyi planlıyoruz. Bütün bu çalışmaları Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş ve Milletvekillerimiz ile birlikte yürütüyoruz. Ünyemiz her zaman hizmetlerin en güzeline layık, şimdiden Ünyemize hayırlı uğurlu olsun."

        (MAK-SLH-Y)

        07.03.2017 19:17:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler