Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kızıltepe'de 'Bir fidan bir kadın' programı

        (Fotoğraflı)

        MARDİN (İHA) - Mardin'in Kızıltepe ilçesinde "Bir fidan bir kadın" projesi kapsamında bir araya gelen kadınlar fidan dikti.

        İçişleri Bakanlığınca, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Kızıltepe Belediyesinin Koçhisar Mahallesi'nde açtığı alana kadınlar tarafından "Bir fidan bir kadın" projesi çerçevesinde fidan dikildi. 8 Mart Dünya kadınlar Günü münasebetti ile bir araya gelen Hanımeli Kadın Merkezi, Kızıltepe Kaymakamlığı Aile Destek Merkezi (ADEM) ve Çok Amaçlı Toplum Merkezindeki (ÇATOM) kadınlar, fidan diktikten sonra çocuklarla fotoğraf çektirdi.

        Kızıltepe Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdür Vekili Seher Aydın, bugün "Bir fidan bir kadın" projesiyle bir arada olduklarını söyledi. Aydın, belediye bünyesindeki Hanımeli Merkezi ve ÇATOM'da bulunan kadılarla beraber ağaç dikimi için buraya geldiklerini belirterek, "Bu proje ile Kızıltepe'yi daha fazla yeşillendirmeye çalışacağız. Projelerimiz devam edecek. Ne kadar ağaç dikersek o kadar kazanacağımıza inanıyoruz. Bunun öncülerinin kadın olmalarını istedik. Kadınlarımız, gittiği yerleri güzelleştirdiği gibi buranın da daha güzel olması için çaba sarf edeceğine inanıyorum. Burası belediyemiz bünyesinde park alanına çevrilecek. En azından ilk temellerini ilk ağaçlarını biz diktik. Bu parkı ve tüm parklarımızı doğamızı yeşillendireceğiz inşallah" dedi.

        (İA-MP-Y)

        08.03.2017 11:16:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler