Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        (Özel haber) Kırkağaç'ta kediler evlerine kavuştu

        - Üniversiteli öğrenciler sokak hayvanları için devreye girdi

        (Fotoğraflı)

        Hakan Demir

        MANİSA (İHA) - Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde sahipsiz ve yardıma muhtaç kedilerin barınmaları için Kırkağaç Belediyesi ve Kırkağaç Meslek Yüksek Okulu tarafından birlikte organize edilen kedi evi projesi hayata geçirildi.

        Soğuk ve aşırı sıcak havalarda kedilerin sığınabilecekleri bir yuvası olması için yapılan kedi evleri için Kırkağaç Meslek Yüksek Okulu öğrencileri gece gündüz çalıştı. MCBÜ Kırkağaç Meslek Yüksek Okulu çok amaçlı spor salonunda el ele veren öğrenciler, Kırkağaç Belediyesi Veterineri Serkan Çetiner öncülüğünde kedi evlerini hazırladı. Çok sayıda öğrencinin katılımıyla yapımına başlanan ve yaklaşık bir aylık sürede tamamlanan kedi evleri projesi Kırkağaç'taki tüm hayvanseverlerin yüzünü güldürdü.

        Yapılan kedi evlerini Kırkağaç'ın dört bir yanına elleriyle tek tek yerleştiren Kırkağaç MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Aracı ve Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, bu projeden sonra ise hedeflerinin köpek evi projesi olduğunu söyledi.

        İHA'ya özel açıklama yapan Kırkağaç MYO Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Aracı, "Kırkağaç MYO öğrencilerinin sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde sokak hayvanları olan kediler için 'kedi evleri' projesini hazırladık. Belediyemizle iş birliği yaparak, arkadaşlarımızı görevlendirdik. Öğrencilerimiz bu projede yer alıp el emeklerini harcayarak kedi evlerini tamamladı. Kırkağaç sokaklarındaki kedilerin barınma ihtiyacını bir nebze de olsa karşılamak için bu projeyi başarıyla tamamladık. Amacımız sokak hayvanlarının daha rahat yaşaması. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

        Su geçirmeyen malzemelerden imal edilen kedi evleri sayesinde sokakta yaşayan hayvanların refahının artacağını söyleyen Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz ise, "Bu yıl havaların çok soğuk olmasından dolayı belediye bünyemizdeki veteriner arkadaşımız ile öğrenci arkadaşlarımız birlikte bir proje yaptılar. Buradaki amacımız sokak hayvanlarının bilhassa soğuk havalarda dışarıda zor durumda kalmamaları. İnşallah köpekler içinde böyle evler yapmayı düşünüyoruz. Ben bu konuda emekleri geçen Manisa Celal Bayar Üniversitesi Kırkağaç Meslek Yüksekokulu Müdürü Hakan Aracı'ya, Başkan Yardımcısı Ahmet Kirit'e, Zabıta Müdürü Özgür Arslan'a, Belediye Veteriner Hekimi Serkan Çetiner'e ve meslek yüksekokulu öğrencilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        (HD-SC)

        08.03.2017 11:27:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler