Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Karşıyakalı kadınlardan 'eşitlik ve adalet' çağrısı

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Karşıyaka Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında bir haftaya yayılan pek çok etkinliğe imza attı. Muharrem Candaş Spor Salonunu hınca hınç dolduran kadınlar, zeybek, Roman havaları, zumba gösterisi ve skeçler ile 'eşitlik, adalet' vurgusu yaptı.

        Dünya Emekçi Kadınlar Günü için dolu dolu bir program hazırlayan Karşıyaka Belediyesinin etkinlikleri, Üretici Kadın Kooperatifi üyelerinin Karşıyaka Çarşı girişindeki kermesi ile başladı. Emekçi kadınların el yapımı ürünlerini satışa sunduğu kermes büyük ilgi gördü, binlerce kişi tarafından ziyaret edildi. Etkinlikler kapsamında, Karşıyaka Belediye Hizmet Binasının giriş katında, belediyenin kadınlara yönelik çalışmalarını anlatan bir de sergi açıldı. 3 gün boyunca söyleşiler ve film gösterimleri gerçekleştirildi.

        8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde ise yaklaşık bin kadın, Girne Kültürpark içindeki Muharrem Candaş Spor Salonunu hınca hınç doldurdu. Atatürk baskılı ve üzerinde 'Eril Baskıya ve Şiddete Hayır' yazılı tişörtler giyen Karşıyakalı kadınlar, Roman havaları, zumba ve halk oyunları ile aerobik gösterisi gerçekleştirdi. Karşıyaka Belediye Tiyatrosu ise kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için skeçler oynadı. Çarşı içinde yapılması düşünülen farkındalık yürüyüşü ise yağışlar nedeniyle iptal edildi. Hep bir ağızdan "Cumhuriyet'ten, özgürlüklerimizden ve eşitlik talebimizden vazgeçmeyeceğiz" vurgusu yapıldı. Karşıyakalı kadınlar, Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'a teşekkür etti. Tüm kadınlara karanfil dağıtıldı.

        Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi İpek Cellek de, şöyle konuştu:

        "Bir kadın, bir anne 'tüm toplumu ve hatta tüm dünyayı değiştirebilir' inancını taşıyoruz. Bu inancın simgesi olan Zübeyde anamızın kıymetli hatırasına sahip çıkıyor, kadınların bir birey olarak görülmesi, kişisel hak ve özgürlüklerinden geri bırakılmaması için de var gücümüzle çalışıyoruz. Şiddetin, baskı ve ayrımcılıkların son bulduğu bir dünya için mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

        (HG-Y)

        08.03.2017 13:34:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler