Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DİKA'ya 23 ilden 3 bin 215 başvuru

        (Fotoğraflı)

        Osman Arslan

        BATMAN (İHA) - DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Batman'da basın mensupları ile bir araya gelerek Cazibe Merkezleri Programına ilişkin bilgi verdi.

        Altındağ, Cazibe Merkezleri Programına, 164'ü Batman'dan olmak üzere 23 ilden 3 bin 215 başvuru yapıldığını belirterek, projelerde öngörülen yatırım tutarının 23 il için 75 milyar lira olduğunu dile getirdi. Beşiri sınırlarında yer alan OSB'de 117 firma tarafından toplam 1 milyon 400 bin metrekare arsa talep edildiğini belirten Altındağ, "Batman merkezde 5 firma tarafından 92 bin, Gercüş'te 1 firma tarafından 10 bin, Hasankeyf'te 1 firma tarafından 10 bin, Kozluk'ta 2 firma tarafından 25 bin ve Sason'da 2 firma tarafından 17 bin olmak üzere toplam 1 milyon 620 bin metrekare arsa talep edilmiştir. TRC 3 bölgesindeki 4 ilimizde yapılan müracaat, rekor kırdı. Öyle bir proje ki arsayı size tahsis ediyor bedel almıyor, üzerine fabrika yapıyor yine para almıyor, bu fabrika için faizsiz kredi veriyor" dedi.

        (OA-MP-Y)

        08.03.2017 14:12:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Batman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Batman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler