Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        OSKİ'nin Ünye yatırımları

        (Fotoğraflı)

        Hamza Alp

        ORDU (İHA) - Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürü Fatih Yürük, Ünye'ye 140 km içme suyu ve 7 km kanalizasyon hattı yaptıklarını söyledi.

        OSKİ Genel Müdürü ve ekibi Ünye basını ile bir araya geldi. OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, "Yeni büyükşehir olduğumuzdan kuruluş aşamasını hızlı bir şekilde tamamladık ve 3 yılımızı doldurmak üzereyiz. Önceliklerimiz arasında su vardır. Ünye ilçemiz bizden önce su sorununu Yeşilkent regülatöründen alınarak arıtma tesislerinde dünya standartlarında arıtılmaktadır. Böylelikle Ünye uzun vadede su sorununu halletmiştir. Ünye ilçemize 140 km içme suyu, 7 km kanalizasyon hattı yaptık" dedi.

        Günlük 55 şikayet alıyoruz

        Alo 185 hattı ile 7/24 hizmet verdiklerini anlatan Yürük, "Daha önceden alo 185 hattının başında bir iki kişi olur oda mesai dolunca çıkar giderdi. Ama şimdi 185 arıza ihbar hattımız alanında uzman, deneyimli 11 personel ile hizmet vermekteyiz. Ünye ilçesinden toplam arıza sayısı 19 bin 957 olup 1663 adedi aylık, günlükte 55 adedi telefon gelmektedir. Gelen telefonlar hemen gerekli birimlere iletilir ve sonuca gidilir. En çok şikayet ise su arızasından kaynaklanıyor" diye konuştu.

        "Ünye'ye 26 milyon yatırım yapıldı"

        Şu ana kadar Ünye'ye 26 milyon yatırım yapıldığını söyleyen OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, "2017 yılında 1 adet su alma yapısı, 3 adet kaptaj ve kuyu, 6 adet depo, 77 km içme suyu ve 7 km kanalizasyon hattının yapılması planlanmıştır. Ordu genelinde toplam 40 adet aktif arıtma tesis bulunurken, bu tesislerin 23 adına içme suyu, 17 adedi atık su arıtma tesisi olarak hizmet vermektedir" şeklinde konuştu.

        (HA-SLH-Y)

        08.03.2017 15:30:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler