Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Erdoğan: Kadınlar bizim baş tacımızdır

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Bektaş

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Pazarlar Belediye Başkanı Cavit Erdoğan 8 Mart Kadınlar Gününü kutladı ve mesajı yayınladı.

        Mesajında Başkan Erdoğan, "Bundan 153 yıl önce, 1857'nin baharında New York fabrikalarında tekstil işçisi olarak çalışan kadınlar daha fazla ücret, daha insani koşullar ve eşit haklar peşindeydi. Yüzlerce kadın bir bahar günü uzun çalışma saatlerini, aldıkları düşük ücretleri ve dayanılmaz çalışma koşullarını protesto etmek için greve başladılar. Grev, polis müdahalesi ve 129 kadının yanarak ölmesi ile sona erdi. Bu grevler, bugün 8 Mart'ta kutladığımız Kadınlar Günü'nün temellerini oluşturmuştur" dedi.

        Başkan Erdoğan mesajında, "Kadınlarımız; bizlerin en iyi şekilde yetişmesini sağlayan, gelecek nesillerin mimarlarıdırlar. Kadınlar bizim baş tacımızdır. Toplumsal yaşamın her kademesinde ve her zaman önemli roller üstlenen kadınlarımız, üstün fedakârlık duygusu içinde yaptıkları çalışmalarla, ülkenin her açıdan kalkınmasında büyük bir payın sahibi olmuşlardır. Toplumun her kesiminde yer alan başarı gösteren kadınlarımızı takdir ediyorum. Özellikle ülkemizde son yıllarda kadına yönelik şiddetteki dikkat çeken artış toplumun her kesimini rahatsız etmektedir. Bizleri dünyaya getiren, büyüten, bizlere kişilik ve şahsiyet kazandıran kadınlara yönelik bu tutumun son bulmasını için dua ediyorum. Ülkemizde Kadının toplumsal refahını artırma, sorunlarını giderme ve toplumsal bilinçlendirmeye dönük önemli mesafe kat edilmiştir. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle, ülkemizdeki kadınların yaşam kalitelerini artırıcı başarılara imza atılacağını düşünüyorum. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım" dedi. (MB-EFE)

        08.03.2017 16:20:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler