Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Manisa Barosu şiddet olaylarının takipçisi olacak

        - Manisa Baro Başkanı Ali Arslan minik Irmak Kupal'ın katilinin ağırlaştırılmış müebbet cezası almasını değerlendirdi

        (Fotoğraflı)

        Sadık Cangel

        MANİSA (İHA) - Manisa Baro Başkanı Av. Ali Arslan kadınların yıllardır şiddete maruz kaldığını belirterek, Alaşehir ilçesinde hunharca öldürülen minik Irmak Kupal'ın katlinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almasını değerlendi. Arslan, "Bu tür eylemlerde bulunan veya aklından geçirenlerin karşı karşıya kalacağı korkunç durumları da göstermek için çabalarımızı devam ettireceğiz." dedi.

        Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Tarzan Meydanında stant açarak vatandaşlara broşür dağıttı. Broşür dağıtımına Manisa Baro Başkanı Ali Arslan da katılarak destek verdi.

        Burada bir açıklama yapan Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Gözde Deliktaşlı, "2017 yılının sadece ocak ayında 38 kadın evliliğini veya ilişkisini sonlandırmak istediği için, kendi hayatına dair karar almak istediği için kocası veya yakın aile bireyi bir erkek tarafından katledilmiştir. Eşit hak mücadelesi için çıkmış olduğumuz yolda en temel hakkımız olan yaşama-hayatta kalma hakkımız için mücadele etmek zorunda kalmaktayız. Şiddetin olmadığı, özgürlüklerin kısıtlanmadığı, gerçek demokrasinin yaşandığı bir Türkiye umuduyla tüm kadınların Dünya Emekçi Kadınlar Gününü Kutluyoruz." dedi.

        Irmak Kupal Davası

        Manisa Barosu Başkanı Av. Ali Arslan ise, kadının yıllardır şiddete maruz kaldığını ve sömürülmeye devam ettiğini belirterek, "Manisa Barosu olarak Manisa Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonumuz aracılığıyla Manisa'da meydana gelen kadını yönelik cinsel taciz, cinayet, şiddet olaylarının yakın takipçisi oluyoruz. Alaşehir'deki 4 yaşındaki minik Irmak Kupal'ı taciz edip, onu canavarca duygularla boğup öldüren ve onu bağa gömen şahıs hakkında mahkeme kararını verdi. 51 yıl hapis cezası ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi ve indirimlerden de faydalanılmadı. Hakkında en ağır ceza verilmiş oldu. Bu anlamda da yargıya teşekkür ediyoruz. Manisa Barosu olarak davayı yakından takip ettik. Bundan sonraki süreçte de biz bu olayları yakından takip edeceğiz. Bu tür eylemlerde bulunan veya aklından geçirenlerin karşı karşıya kalacağı korkunç durumları da göstermek için çabalarımızı devam ettireceğiz." diye konuştu.

        (SC-Y)

        08.03.2017 16:42:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler