Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çankırı'da 63. Park İçin Çalışmalar Başladı

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Türk

        ÇANKIRI (İHA) - Çankırı Belediyesi, şehir merkezine yeni bir dinlence alanı kazandırmak için çalışmalara başladı. Taş Mescit Caddesi'nde başlayan çalışmalar ile Belediyenin son 13 yılda şehir merkezinde yaptığı park ve dinlence alanının sayısı 63 'e yükseldi.

        Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezinde nefes alınacak yeni bir rekreasyon alanı için çalışmalara başladı. Dinlence alanı Pazar Pazarı'ndan başlayıp Taş Mescit karşısına kadar uzanan Meslek Yüksekokulu yolunu takip eden 4700 metrekarelik alanı kapsıyor. Aksu Mahallesi sakinleri, yeni dinlence alanı ile yürüyüş yolları, oturma bankları, kameriyeler, çatılı piknik üniteleri ve dinlenebilecekleri yeşil bir alana sahip olacak.

        "Çamlar Korunacak"

        Uygulama projesi Belediye tarafından hazırlanan dinlence alanı, mevcut çam ağaçlarının konumları korunarak çalışıldı. Bölge sakinlerine yeni bir dinlence alanının sunulacağı çalışmalarda mevcut çam ağaçlarının yanı sıra peyzaj düzenlemesi ile alan güzelleştirilecek.

        "Otomatik Sulama ile Sulanacak"

        Yeşil alanların sulanmasında tanker ile vahşi sulama sisteminden zaman ayarlı otomatik sulama sistemine geçiş yapan Çankırı Belediyesi, bu sistemi yeni park alanında da kullanacak. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte yeşil alanın tamamı daha az oranda su kullanılarak zaman ayarlı otomatik sulama sistemi ile sulanacak.

        (MT-BÖ)

        08.03.2017 16:42:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler