Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Protez bacaklı dünya şampiyonu, azmini öğrencilere anlattı

        (Fotoğraflı)

        Uğur Ulu

        MUŞ (İHA) - Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat'ın davetiyle 25 yıl aradan sonra memleketi Muş'a gelen Dünya, Kainat ve Vücut Geliştirme Şampiyonu engelli Tolga Murat Balıkçı, mücadele azmini üniversite ve lise öğrencileriyle paylaştı.

        Muş Alparslan Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) tarafından organize edilen ve Kongre ve Kültür Merkezi salonunda düzenlenen konferansta konuşan MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Muş Alparslan Üniversitesinde şu ana kadar BESYO'nun olmamasının doğru olmadığını söyledi. Göreve geldikten sonra BESYO hakkında bir karar aldıklarını hatırlatan Rektör Polat, BESYO açtıklarını ve gelecek dönemlerde ise çok başarılı sporcuların yetiştirileceğini ifade etti. "Bir toplumda sanat yoksa, kültür yoksa, spor yoksa o toplumun dengeli bir toplum olması mümkün değildir" diyen MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Polat, "Siz bir toplumu sadece ekonomik anlamda çok müreffeh bir toplum haline getirmekle aslında idare edemezsiniz, orda bir denge tutamazsınız. Dolayısıyla bir toplumun her açıdan tatmin edilmesi gerekiyor" dedi.

        Doğu Anadolu Bölgesinde kültür, sanat ve spor alanlarının en bahtsız dönemlerinin 1990'lı yıllarda olduğunu hatırlatan Polat, "Malumunuz burada çok büyük terör hadiseleri yaşandı. Muş merkezinde çok fazla hissetmedik ama doğunun değişik yerlerinde çok büyük terör hadiseleri vardı. Belki bu hadiselerin altında yatan en önemli nedenlerden bir tanesi ekonomiden çok daha fazla söz etmiş olduğumuz bu alanlarda gençlerin tatmin edilememesidir. Spor yapılan imkanlar kısıtlı, spor yapıldığı zaman bir ideolojik araç olarak görünüyordu. Sanat bir ideoloji olarak yürünüyordu. Malumunuz MŞÜ'de bir Kürt Dili ve Edebiyat Bölümü var, yüksek lisans, doktora yapan arkadaşlarımız var. Türkçe nasıl Allah'ın bir mucizesi ise Kürtçe de Allah'ın bir mucizesidir. Dolayısıyla hiçbir dilin başka bir dile üstünlüğü yoktur, hiçbir ırkın başka bir ırka üstünlüğü olmadığı gibi. Bizim bu kültüre hizmet etmemiz lazım. Bu kültürü marksist bir ideolojinin, sosyalist bir ideolojinin, Leninist bir ideolojinin aracı haline getirerek yok etmek isteyen aslında Kürt'ün kültürüne, tarihine, din anlayışına, geleneğine baltayı vurmak isteyen bir ideolojinin aracı haline getirirseniz en büyük kötülüğü siz o zaman yaparsınız. Aynı şey spor içinde söz konusudur, sanat içinde söz konusudur" diye konuştu.

        Daha sonra öğrencilere tecrübelerini anlatmak üzere kürsüye gelen şampiyon Tolga Murat Balıkçı, sağlıklı yaşam ve vücut gelişimi hakkında bilgiler verdi.

        (UU-MSA-Y)

        08.03.2017 16:48:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler