Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Karaman Belediyesinden Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri

        (Fotoğraflı)

        KARAMAN (İHA) - Karaman Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü düzenlediği bir dizi etkinlikle kutlandı.

        Etkinliklerin ilki Mümine Hatun Nikah Salonunda "Hayatımıza Dokunan Kadınlar" isimli söyleşi ile gerçekleştirildi. Programa, Belediye Başkan Vekili Fadime Akkuş, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'ın eşi Şerife Çalışkan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Fadime Ünlü ile davetli kadınlar katıldı. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Fadime Ünlü, Karaman Belediyesi'nin hanımlara yönelik faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Söyleşide ise, görme engelli Fadime Önasya, Seki Çeşme Mahallesi Muhtarı Sefa Baldırlı, Kent Konseyi Engeli Meclisi Başkanı İlknur Harani, İşitme Engelli Judo Şampiyonu Ayşegül Uğuz, aile baskısı ile evlendirilmiş ve genç yaşta kızını kaybetmiş Zehra Yılmaz ve genç yaşta dul kalarak çocukları için mücadele veren Ayşe Tozol, yaşamlarını zorluk ve engellerle geçirmelerine rağmen hayata tutunmalarını ve neler yaptıklarını programa katılan davetlilerle paylaştı. Programın sonunda söyleşi yapan hanımlara çeşitli hediyeler ve çiçek verildi.

        Bebek bakım ve emzirme kabinleri hizmete girdi

        Karaman Belediyesi tarafından Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ile şehrin çeşitli noktalarına bebekli annelerin ihtiyaçlarını giderebilmesi için kurulan bebek bakım ve emzirme kabinleri düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törende konuşan Belediye Başkan Vekili Fadime Akkuş, böyle özel bir günde Belediye Başkan Vekilliğini bir bayan meclis üyesine teslim etmesinden dolayı Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'a tüm kadınlar adına teşekkür ederek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Başkan Vekili Akkuş konuşmasında, "Türkiye'nin nadir illerinde bulunan bebek bakım ve emzirme kabinleri, annelerimizin her türlü ihtiyaçlarını giderecek şekilde dizayn edilmiştir. Kartlı sistemle çalışan kabinlerden anneler güvenli bir şekilde ve ayrıca diğer illerde de faydalanabilecektir. Ücretsiz olan bu kartları 0-2 yaş grubuna dahil olan anneler, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüzden alabilirler. Belediye Başkanımız Ertuğrul Çalışkan önderliğinde belediye olarak kadınlarımıza her alanda destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

        (MD-FM-Y)

        08.03.2017 16:57:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler