Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Görme engelli öğretmen üniversite öğrencilerine 'Braille Alfabesi' öğretiyor

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Uğur Yiğit

        SİVAS (İHA) - Sivas Belediyesi Sosyal İşler ve Kültür Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği kursta görme engelli öğretmen üniversite öğrencilerine görme engellilerin yazıp okumasını sağlayan Braille Alfabesi'ni (kabartma yazısı) öğretmeye başladı.

        Sivas Belediyesi Engelliler Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerinden doğuştan görme engelli olan Selman Devecioğlu tarafından verilen kursa 100 öğrenci katıldı. Haftada üç gün eğitim alacak olan öğrenciler 3 ay boyunca görme engellerin yazıp okumasını sağlayan Braille Alfabesi'ni öğrenecek. Kursta başarılı olan öğrencilere Halk Eğitim Merkezi tarafından sertifika verilecek. Kursu ziyaret eden Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın öğrencilerle beraber ilk dersi dinledi.

        Öğretmen Selman Devecioğlu Braille Alfabesiyle öğrencileri tanıştıracaklarını belirterek,"Braille yazı kursunu Halk Eğitim Merkezi olarak birkaç defa açtık. İlk olarak görme engellilere yönelik açtık çok az sayımız vardı. Şimdi katılım çok oldu. Sosyal Hizmetler Bölümü'nden çok sayıda öğrencimiz var. Braille yazı kursu, işaret dili kursu kadar yaygınlaştı. Braille Alfabesi biz görme engellilerin yazısıdır. Görme engelliler bilgisayar kullansa da bu yazıyı öğrenenler belki bir iş imkanı bulacak yada farklı alanlarda çalışacak. En önemlisi ise farkındalığımız artacak" dedi.

        (UY-

        08.03.2017 16:57:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler