Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        FÜ'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı

        (Fotoğraflı)

        Yunus Özhanlı

        ELAZIĞ (İHA) - Fırat Üniversitesi (FÜ) 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü çeşitli etkinliklerle kutladı.

        8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla FÜ'de, ilk etkinlik üniversitenin Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (FÜKÇAM) tarafından "Geleceğin Kadın Ressamları" konulu resim sergisinin açılışı oldu. Serginin açılışına, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Asiltürk, FÜKÇAM Müdürü Doç. Dr. Bahar Demirel, öğrenciler ve davetliler katıldı.

        Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutladığını belirten Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, "FÜKÇAM ile Eğitim Fakültesi Resim bölümünün ortaklaşa düzenlediği resim sergisinin böylesi anlamlı bir günde açılmasından dolayı çok mutluyum. Kadınların hemen hemen hayatın her alanında etkin olmalarını görmekten çok memnunum" dedi.

        İkinci etkinlik ise, Eğitim Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı oldu.

        Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programa, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mukadder Boydak Ozan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

        Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mukadder Boydak Ozan, Osmanlıdan günümüze kadar bakıldığında kadınların, erkeklerle birlikte sosyo-kültürel ve siyasal tarihimizin inşasında büyük roller üstlendiğini belirtti.

        Program, öğrenciler tarafından hazırlanan şiirlerin okunması ile sona erdi.

        (YÖ-HİV-Y)

        08.03.2017 17:00:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler