Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dereceye girenlere ödülleri verildi

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Edremit ilçesinde 3 yıldır geleneksel olarak "12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı" kapsamında düzenlenen "İstiklal Marşımızı Ezbere ve Güzel Okuma Yarışması"nda dereceye giren öğrenciler; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen törenle ödüllerini aldılar.

        6-7 ve 8 Mart tarihlerinde gerçekleşen yarışmaya farklı okullardan 25 ilkokul öğrencisi, 20 ortaokul öğrencisi ve 15 lise öğrencisi katıldı. Jüri üyeleri Göbelezoğlu Ortaokulu Müdür Yardımcısı Tuncay Çoğul, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Ferhan Şenol, Yılmaz Akpınar MTAL Müzik Öğretmeni Didem Gökçe İstiklal Marşını birbirinden güzel okuyan öğrencileri değerlendirmekte zorlandılar. Birinci olan öğrenciler çeyrek altınla ödüllendirilirken ikinci ve üçüncülüğü hak eden öğrenciler gram altınla Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ödüllendirildi.

        Dereceye giren öğrencilerden üçüncü olan öğrencilere ödüllerini Abidin Pak-Pakmaya Anadolu Lisesi Müdürü Bülent Delice, ikinci olan öğrencilere ödüllerini İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Delibey ve birinci olan öğrencilere ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç verdi.

        Ödül töreninde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç; Mehmet Akif Ersoy'un söylemiş olduğu "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın." sözünü hatırlatarak; "İlçemizde düzenlenen tüm yarışmalarımız bizler için çok önemli. Ancak bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklâl Marşı yarışmasının yeri ve önemi oldukça büyük. Bu nedenle yarışmaya katılma cesareti gösteren tüm öğrencilerimizi yürekten kutluyor ve başarılı olan öğrencilerimizi tebrik ediyorum." dedi.

        (EME)

        08.03.2017 17:19:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler