Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gemerek'te çiftçilere yönelik eğitim semineri

        (Fotoğraflı)

        Erhan Aksoy

        SİVAS (İHA) - Kayseri Şeker Fabrikası tarafından Gemerek'te çiftçilere yönelik pancar söküm ve tesellüm semineri verildi.

        Gemerek Konferans Salonunda yapılan çftçi eğitim seminerinde konuşan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay,Kayseri Şeker'in pancar fiyatı üzerindeki doğru politikaları sayesinde çiftçilerin pancardan elde ettiği kazancın artmasıyla pancar tarımına bölgede gün geçtikçe ilginin artmakta olduğunu belirtti. Çiftçi imkanlarıyla beraber söküm ve fabrika merkezlerine sevkiyat yanında tesellümde de yeni bir düzenleme yapılması gerekliliğinden dolayı pancarın fabrika merkez kantarlarına belirli bir program dahilinde gelmesini sağlamak olduğunu aktaran Akay artan üretim maliyetleri karşısında çiftçinin söküm masraflarını karşılamak ve pancarı programlı bir şekilde tesellüm etmek, para, zaman ve işçilikten tasarruf etmek için çiftçi eğitim çalışmaları başlatıldığını söyledi.

        Gemerek Belediye Başkanı Mustafa Demir ise çiftçilere verilen eğitim seminerlerin önemli olduğunu ifade ederek çiftçilere artı değer kattığını aktardı.

        (UY-

        08.03.2017 18:00:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler