Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dursunbey'de Kanser Taraması Protokolü

        (Fotoğraflı)

        Hüdayi Demirhan

        BALIKESİR (İHA) - Dursunbey Belediyesi ile İlçe Sağlık Müdürlüğü arasında yapılan protokolle İlçe merkezi ve kırsal mahallelerden vatandaşlar Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezine getirilerek kanser taraması yapılacak.

        Dursunbey'de faaliyet gösteren KETEM(Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) İlçe genelinde bulunan kadınlara yönelik kanser tarama çalışması gerçekleştirecek. Bu kapsamda Dursunbey Belediyesi ile bir protokol imzalayan Dursunbey Sağlık Müdürlüğü Belediye'den de destek alarak bu taramaları ilçe geneline yayacak.

        Geçtiğimiz günlerde Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan ve İlçe Sağlık Müdürü Berk Kıran arasında imzalanan protokolle, Dursunbey Belediyesi kırsal mahallelerden İlçe merkezine gelecek olan vatandaşların ulaşımlarını karşılayacak. Protokol ve proje hakkında bilgi veren Dr. Berk Kıran; "Sağlık bakanlığımızın dediği gibi ''Kanserden korkma, geç kalmaktan kork!'' politikası üzerine İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak bu konuda ilçemizde kanser taraması yapmaya karar verdik. Dursunbey ilçemizde 2017 yılını kanserle mücadele yılı olarak planladık. Bildiğiniz gibi kanseri erken fark etmenin ve erkenden tedavi etmenin yararı çok büyük. Köydeki vatandaşlarımızın kanser taraması için hastanemizde bulunan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi birimine gelmesinde yaşanan bir takım ulaşım sorunları ve hastalarımızda isteksizlik olduğunu fark ettik. Değerli Belediye Başkanımız Sayın Ramazan Bahçavan'ın da destekleriyle vatandaşlarımızı köyden Ketem polikliniğine getirmek için ve tetkikleri tamamlandıktan sonra evlerine bırakmak için bir adet otobüs hizmet verecek. Köylerimiz için haftalık program oluşturduk. Ketem de bulunan arkadaşlarımız sırası gelen köyün muhtarıyla iletişime geçip duyuru ve vatandaşlarımızı toparlamak adına muhtarlarımızı telefonla arayıp bilgi vereceklerdir. Değerli muhtarlarımızdan ricamız köydeki vatandaşlarımızı bu anlamda köyde bilgilendirmeleri ve tarama programına katılımlarını sağlamaktır" dedi.

        Protokol kapsamında İlçeye bağlı 102 kırsal mahalleden vatandaşlar KETEM'e getirilerek gerekli taramalar yapıldıktan sonra yeniden evlerine ulaştırılacak. Bu taramalar sayesinde vatandaşlar eğer kanser belirtileri varsa hem erken teşhis imkânı sağlayacak, hem de Doktor gözetiminde olası bir kanser'e karşı tedavi süreçlerini başlatacaklar.

        (HD)

        08.03.2017 18:02:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler