Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Haliliye Belediyesi kadınları unutmadı

        (Fotoğraflı)

        ŞANLIURFA (İHA) - Haliliye Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel olarak düzenlenen programda konuşan Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, kadınları bir gün değil, tüm günlerine kattıklarını ve belediye olarak kadınlara pozitif ayrımcılık gösterdiklerini söyledi.

        Haliliye Belediyesi tarafından düzenlenen programa yaklaşık 600 kadın katıldı. İkramların yapılmasıyla başlanan program, eğlence ve müzikle devam etti. Programa Başkan Fevzi Demirkol'un eşi Adile Demirkol, kızı Nezire Demirkol Akçal, Başkan Yardımcısı Aysel Göncü, Belediye Meclis Üyesi Hande Çankaya, AK Parti Haliliye Kadın Kolları Başkanı Gülistan Satış, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık'ın eşi Fatma Bayık ve kadın kolları teşkilat üyeleri ile belediyenin kadın personeli katıldı.

        Başkan Demirkol kadınlara karanfil dağıttı

        Düzenlenen programa sonradan katılan Başkan Fevzi Demirkol, salonu dolduran kadınlara karanfil dağıttı. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü de kutlayan Başkan Demirkol, kadınlarla bir süre sohbet etti.

        500 girişimci için protokol yapıldı

        Program kapsamında Haliliye Belediyesi ile ilgili kurumlar arasında 250'si kadın toplam 500 kişiye yönelik yapılacak girişimcilik kursu protokolü imzalandı. Törende konuşan ŞUTSO Başkanı Demirkol, "Bu güzel günde sizlerle birlikte olmaktan sevinçliyim. 8 Mart Dünya Kadınları Gününüzü kutluyorum" dedi.

        Haliliye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hadi Bedir de, "Bu güzel günde hepinizi bir araya getiren Haliliye Belediyemize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

        "Haliliye Belediyesi olarak kadınlara her zaman destek olduk"

        Başkan Fevzi Demirkol, protokol töreni sonrasında yaptığı açıklamada Haliliye Belediyesi olarak her zaman kadınların yanlarında olduklarını söyledi. Kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yaptıklarını da anlatan Başkan Demirkol, "8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun. Kadın, bizim geleceğimiz olan gençlerimizi, istikbalimizi düzenleyen ve çocuğa ilk öğretmen olan annelerimiz, bu bakımdan geleceğimizi size emanet etmiş bulunuyoruz. Bu emanetimizi, bu gençlerimizin geleceğini en iyi şekilde dizayn etme noktasında yapmış olduğunuz çalışmalara belediye olarak her zaman destek olduk, bundan sonrasında destek olmaya da devam edeceğiz. Kadınımız hem inanç yönünden, hem milli manevi değerlerimizi muhafaza etme yönünden, hem de geleceğimizi inşa etme yönünden bizim için çok önemli. Kadınlar günü diye bir gün değil, biz kadını hayatımızın tüm gününe katmışız. Bu tip çalışmalarımız da devam edecek. Haliliye Belediyesi olarak 250 kadınımıza girişimcilik belgesi vermek, bu hususta kendi başına işyeri açması için eğitim vermek adına protokol imzaladık. Kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yönünden daha öncesinden sadece kadınlarımızın katıldığı 180 kadına girişimcilik sertifikası verdik" dedi.

        Başkan Demirkol referandum için "evet" desteği istedi

        Başkan Fevzi Demirkol, konuşmasının son bölümünde ise 16 Nisanda yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini içeren referandum seçimi için de kadınlardan evet desteği istedi. Başkan Demirkol, "Bu arada birlikte olduğumuz bu eğlence törenimizi inşallah, 16 Nisandaki referandumda kuvvetli bir evet desteğiyle yine tekrarlayacağız. 16 Nisandan sonrasında sizlerle yine bir eğlence tertipleyeceğiz. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

        Sertifika dağıttı

        Başkan Fevzi Demirkol, konuşmasının ardından Haliliye Belediyesinin kadın destek ve aile yaşam merkezlerindeki kurslarda eğitimlerini başarıyla tamamlayan kadınlara sertifikalarını verdi. Okuma yazma ve bilgisayar kurslarını başarıyla bitirerek sertifikalarını alan kadınlar, Başkan Demirkol'a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

        Defterini Başkan Demirkol'a hediye etti

        60 yaşında aldığı eğitimle okuma yazmayı öğrenen Zehra Ayaz isimli kadın da, sertifikasını aldıktan sonra eğitimi boyunca yaptığı ödevlerin içinde olduğu defteri Başkan Demirkol'a hediye etti. En kıymetli hatıra olarak defteri saklayacağını ifade eden Başkan Demirkol, "Karaköprü'den iki vasıta değişerek, okuma yazma kursumuzdan faydalanarak okumayı öğrenen Zehra Ayaz ödev olarak hazırladığı defteri bize taktim etti. Hayatımızın sonuna kadar en kıymetli hatıralarımız arasında yer alacaktır. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

        (Şİ-AOA-Y)

        08.03.2017 18:56:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler