Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ASTOP Başkanı Alpaslan, Ağrı'dan İzmir'e uçak seferleri konulmasını talep etti

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Genç

        AĞRI (İHA) - Ağrı Sivil Toplum Platformu (ASTOP) Başkanı Saim Alpaslan, Ağrı'dan İzmir'e haftada en az iki defada olsa direk uçuş yapılmasını talep ettiklerini söyledi.

        ASTOP Başkanı Saim Alpaslan, "Ülkemizde ulaşım sektörünün iyileştirilmesi ile birlikte havayolu kullanımında her geçen gün artış meydana gelmektedir. Platformumuzun yaptığı araştırmalara göre Ağrılı olup ta İzmir ilinde yaşayan yaklaşık 80 bin vatandaşımız bulunmaktadır. Bu vatandaşlarımızın yanı sıra Ege Bölgesinde Manisa, Aydın gibi İzmir iline komşu illerde yaşayan Ağrılıların sayısı 300 bine yaklaşmaktadır. Bununla birlikte Ağrı'dan Ankara aktarmalı olarak İzmir'e giden yolcu sayısı 15 binin üzerindedir. Bu rakama Erzurum ve Van ilinden yapılan uçuşlar ile Iğdır ilinden yapılan Doğubayazıt uçuşları da eklendiğinde, İzmir iline gitmek için havayolunu kullanan vatandaşlarımızın sayısı 20 bine yakındır. Bu rakam 190 kişilik bir uçak için 105 sefere tekabül etmektedir. Hangi firma Ağrı'dan İzmir iline haftalık 2 sefer dahi direkt uçuş yaparsa yapsın, o seferlerin tamamı tam dolu kapasite ile yapılmış olacaktır. Platform olarak gerek özel firmalardan gerekse THY'den arzumuz Ağrı'dan İzmir'e haftada en az iki defada olsa direk uçuş yapılmasını talep ediyor, bu talebimizi platformumuzu oluşturan 52 STK'nın başkanları ve 52 STK'nın yaklaşın 18 bine yakın üyesi adına ve 570 bin nüfuslu Ağrılı hemşerilerimiz adına talep ediyoruz" diye konuştu. (AG-AA-Y)

        09.03.2017 09:06:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ağrı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ağrı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler