Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Malazgirt'te Aile Destek Merkezi açıldı

        (Fotoğraflı)

        Veysel Eşin

        MUŞ (İHA) - Muş'un Malazgirt ilçesinde, özellikle dezavantajlı kesimlere hitap edecek Aile Destek Merkezi (ADEM) açıldı.

        Malazgirt Hükümet Konağı karşısında hizmet vermeye başlayan merkeze gelenler; açılacak kurslardan da yararlanabilecek. ADEM'in açılışına Malazgirt Kaymakamı Soner Kırlı'nın eşi Sevil Kırlı ve ADEM Koordinatörü Akın Karıkutal, usta öğreticiler ile kursiyerler katıldılar. Merkezin açılışında konuşan Koordinatör Akın Karıkutal, "ADEM, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulmaktadır. Türkiye'de sınırlı sayıdaki ADEM'lerden biri de ilçemizde açılmıştır. Aile Destek Merkezi (ADEM), ilçe genelindeki dezavantajlı bayanlara yönelik ve o grubu hedef alan bir kurum. ADEM'ler alt gelir grubundaki bayanların kendine daha çok özgüven duymalarını ve ailelerine destek olmalarını ve toplumla daha barışık bir hale gelmelerini sağlamak amacıyla meslek kursları veriyor. Ana çocuk sağlığı ve kişisel eğitimler veriyor. Yani ADEM'ler özellikle bayanlarımızın toplumda bir yer edinmelerini, birey olarak, güçlü olarak yer almalarını sağlamak amacını taşıyor. Toplumun temel çekirdeğini oluşturan aile ve ailenin temel direğini oluşturan kadının bu noktada güçlü olması, toplumun güçlü olması gibi çok önemli ve çok iyi bir netice getireceği inancındayız" dedi.

        Açılışı yapılan merkezde yaklaşık 60 kadın, 3 usta öğretici tarafından eğitilerek aile bütçesine katkı sağlayabiliyorlar.

        (VE-MSA-Y)

        09.03.2017 09:07:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler