Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yaralı baykuşa duyarlı gençler sahip çıktı

        (Fotoğraflı)

        Serdar Adıyaman

        BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Ahlat ilçesindeki bir grup genç, yaralı buldukları baykuşa sahip çıktılar.

        Ahlat'ta Nihat Gezen ve Adil Çeker isimli gençler tarafından yolda tesadüfen görülen yaralı baykuş, Ahlat Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliğine teslim edildi. Doğa gezisine çıkan Nihat Gezen ve Adil Çeker, yol kenarında fark ettikleri yaralı baykuşu tedavi ettirmek için Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliğine bıraktıklarını belirterek, "Malazgirt yolu civarında fark ettiğimiz baykuş, kanadından yaralıydı. İlk başta ne olduğunu anlayamadık. Yaklaştığımızda baykuş olduğunu fark ettik. Kanadından yaralı olan baykuşu alarak Ahlat Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliğine götürdük. Buradaki yetkililer bu davranışımızdan dolayı teşekkür ettiler" dedi.

        Doğa Koruma ve Milli Parkla Şefliği tarafından gözetim altına alınan yaralı baykuşun tedavi için bugün Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesine gönderileceği öğrenildi.

        (SAD-MSA-Y)

        09.03.2017 10:28:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler