Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Buzağı desteklemeleri hesaplara yatıyor

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Rıfat Vural

        ARDAHAN (İHA) - AK Parti Ardahan İl Başkanı Yunus Baydar ve AK Parti Çıldır İlçe Başkanı Ahmet Rıfat Vural, Ardahan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turgay Şişman'ı ziyaret ettiler.

        Ardahan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Tanı'nın görevden ayrılmasının ardından İl Müdürlüğü görevine vekaleten atanan Şişman'ın yeni görevinin kendisine hayırlı olmasını temenni eden Ardahan İl Başkanı Yunus Baydar ve AK Parti Çıldır İlçe Başkanı Ahmet Rıfat Vural başarılar dilediler. Sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyaret esnasında Ardahan İl Başkanı Yunus Baydar, buzağı desteklemeleri ödemeleri ile ilgili İl Müdürü Turgay Şişman'dan bilgiler aldı.

        Ziyaretten son derece memnun olduğunu belirten Şişman, "Ak Parti İl Başkanımız Yunus Baydar ve AK Parti Çıldır ilçe başkanımız Ahmet Rıfat Vural'a iyi dileklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum. Hayvancılık Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları Tebliği 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 24 Haziran 2016 tarihli 29752 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Buzağı başına 350 lira, soy kütüğüne kayıtlı buzağı için 500 lira, döl kontrolü kapsamında testlerini tamamlamış boğaların buzağılarına ilave olarak 50 lira ödeme yapılacak. Desteklemeden yararlanmak için buzağıların; 2016 yılı içerisinde doğmuş olması, Küpelenerek TÜRKVET ve E-ıslah'a kaydedilmiş olması, doğduğu işletmede canlı olarak 120 günü tamamlamış olması, buzağı desteği almak için buzağının işletmede 4 ay yani 120 gün yaşaması gerekiyor. 2016 yılı doğumlu buzağılara yapılacak destekleme ödemeleri ile ilgili çalışmalarımızı tamamlayarak bakanlığımıza gönderdik. Buzağı desteklemeleri ödemeleri Mart sonu ve Nisan'ın ilk haftası içerisinde üreticilerimizin hesaplarına yatacak. 2017' den ,itibaren ise buzağı desteklemeleri ile ilgili olarak Bakanlığımız iyileştirmeler yaptı. 2017 yılı doğumlu buzağılar için 2016 yılında buzağı başına 350 TL olan destekleme 500 TL, soy kütüğüne kayıtlı buzağı için 500 TL olan destekleme 750 TL olacak. Üreticilerimizin bu desteklemelerden faydalanması için yine buzağıların 2017 yılı içerisinde doğmuş olması, Küpelenerek TÜRKVET ve E-ıslah'a kaydedilmiş olması, doğduğu işletmede canlı olarak 120 günü tamamlamış olması şartı geçerlidir" dedi.

        AK Parti Ardahan İl Başkanı ve aynı zamanda Ardahan Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı olan Yunus Baydar ise Ardahan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turgay Şişman'ın vermiş olduğu bilgilerden dolayı kendisine teşekkür ederek " Hükumetimiz tarafından 2016 yılında resmi gazetede yayınlanarak programa alınan buzağı desteklemeleri bu yıl ilk kez üreticilerimizin hesaplarına yatacak. İl müdürümüzün de belirtmiş olduğu gibi ilgili bakanlığımız geçen yıl buzağı başına 350 ile 500 TL olan ve bu yıl üreticilerimizin hesaplarına yatacak desteklemeleri bu yıldan itibaren iyileştirerek 500 ile 750 TL olarak belirledi. Buzağılara verilecek olan bu destekleme ile üreticilerimiz desteklenirken, üretiminde arttırılması hedefleniyor. Dışarıdan ithal hayvan gelmemesi için damızlık hayvan sayısının arttırılması şart. Hükumetimiz ve ilgili bakanlığımız bu husus üzerinde son derece titiz bir şekilde çalışmalar yapıyor. Gerek buzağı desteklemeleri ile gerekse damızlık hayvan hibe ve desteklemeleri ile ülkemizde üreticiliği en üst seviyeye çıkaracağız. Sadece bu yıl 2016 yılı doğumlu buzağılar ile ilimize 3 buçuk milyon (trilyon) destekleme yapılacak. Bu da ortalama aile başı yaklaşık 3500 TL (milyon) demek" dedi.

        (ARV-AT-Y)

        09.03.2017 10:42:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ardahan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ardahan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler