Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Karşıyaka 'sağlıkta' başarısını perçinledi

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Karşıyaka Belediyesinin, sağlık ve çevre alanında yaptığı yatırımlar, Birleşmiş Milletler Dünya Sağlık Örgütü tarafından tescillenirken, 4 ana temada değerlendirilen belediye, Avrupa Sağlıklı Kentler Ağının 6. Faz Sertifikasını almaya hak kazandı.

        Sağlık ve çevre alanında yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Karşıyaka Belediyesi'ne, bir müjde de Birleşmiş Milletler Dünya Sağlık Örgütünden geldi. Belediyenin sağlık hizmetleri, Dünya Sağlık Örgütünün 2020 stratejisine uygun olarak 'Herkes için Sağlık İyileştirilmesi, Sağlık Eşitsizliklerini Azaltmak, Sağlıkta Katılımcı Yönetimi Geliştirmek ve Yerel Yönetimlerde Sağlığın Teşvik Edilmesi' gibi kriterler bakımından değerlendirildi. Dezavantajlı gruplar için yerel kaynakların nasıl kullanıldığı da baz alındı. Karşıyaka Belediyesi, bu kapsamda da 4 ana temada değerlendirilerek, Avrupa Sağlıklı Kentler Ağının 6. Faz Sertifikasını almaya hak kazandı.

        Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, kararı değerlendirerek, "Bu karar; sağlık ve çevre yatırımlarımızı Avrupa standartlarında uyguladığımızın kanıtıdır. Evde Sağlık Destek Merkezi, temizlik ve bakım hizmetleri, Hoş Geldin Bebek Projesi, Atık Getirme Merkezi gibi fiziki yatırımlar ile engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza yönelik çalışmalarımız baz alınarak bu sertifikaya değer görülmek, doğru yolda olduğumuzun göstergesidir. Bundan sonra Avrupa standartlarında yeni yatırımların ve işbirliklerinin kapısını aralayacağız" dedi.

        (HG-Y)

        09.03.2017 11:27:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler