Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kadınlar Gününde kadın kültür merkezini açtılar

        (Fotoğraflı)

        ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa'nın Akçakale İlçe Belediyesi, Ekinyazı Mahallesinde yaptırdığı Kadın Kültür Merkezi ve Kuran kursu, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde hizmete girdi.

        Rutin belediye hizmetlerinin yanı sıra sosyal belediyecilik alanında da önemli faaliyetler yürüten Akçakale Belediyesi, Ekinyazı Mahallesinde kadınların çeşitli kurslar görüp, boş vakitlerini faydalı bir şekilde geçirebilecekleri Akçakale Kadın Kültür Merkezi ve Kur'an Kursunu hizmete açtı. Açılışa, Ekinyazı Mahallesinin kadın erkek, genç yaşlı sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

        Açılış kurdelesini birlikte kestiler

        Açılış kurdelesini eşi Ayşenur Ayhan ile birlikte kesen Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, Kadın Kültür Merkezi ve Kuran Kursunun tüm mahalle sakinlerine hayırlı olmasını temenni etti. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde böylesine güzel bir hizmetin açılışını yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Ayhan, "Kadınlar çiçektir, annelerimizdir, bacılarımızdır, eşlerimizdir, kızlarımızdır. Ona göre davranmalı ve hiçbir zaman hor görmemeliyiz. Bizler artık kadına şiddet haberi duymak istemiyoruz. Bu vesileyle bir kez daha bütün kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Eşitlik, özgürlük ve mutluluk dolu bir yaşam sürmelerini diliyorum" dedi.

        Kadınlar Günü hediyesi

        Başkan Ayhan'ın eşi Ayşenur Ayhan da açılışı yapılan merkezin, Ekinyazı Mahallesi'nde yaşayan kadınlara Kadınlar Günü hediyesi olduğunu söyledi.

        Mahallenin kadınları ile tek tek ilgilenip sohbet eden Ayşenur Ayhan, onlara karanfil vererek, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. Kadınlara günün anısına çanta hediye eden Ayhan, çocukları da oyuncak dağıtarak sevindirdi.

        (BB-SD-Y)

        09.03.2017 14:41:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler